Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Sdruženář Slavík skončil sedmý, vyrovnal Bauerův výsledek

Oslo - Sdruženář Tomáš Slavík obsadil na mistrovství světa v Oslu v závodě na velkém můstku sedmé místo. Vyrovnal tak dosavadní nejlepší český výsledek na šampionátu běžce Lukáše Bauera. Mistrem světa se stal olympijský vítěz z Vancouveru Francouz Jason Lamy Chappuis. Slavík prokázal výbornou formu již v sobotu, kdy v prvním individuálním závodě na středním můstku skončil jedenáctý. Tentokrát už mu útok na elitní desítku vyšel a základem byla opět vydařená skokanská část. Díky výkonu 120,5 metru po ní figuroval na 11. místě s minutovou ztrátou na vedoucího Nora Haavarda Klemetsena.

Na desetikilometrové trati se brzy do čela dotáhl Lamy Chappuis a díky rychlejšímu běhu setřásl i Klemetsena. Pro své druhé velké zlato si celkový vítěz Světového poháru z loňské sezony doběhl nikým neohrožován. Za ním se utvořila tříčlenná skupinka bojující o zbylé cenné kovy. Naprázdno nakonec vyšel Klemetsen, kvalitu německé severské kombinace potvrdili druhý Johannes Rydzek a třetím místem Eric Frenzel, jenž má zlato ze sobotního závodu.



Slavík se držel v další skupince bojující o páté místo. V závěru většinu ze soupeřů porazil, nestačil jen na zkušené Američany Todda Lodwicka a Billa Demonga. Další český reprezentant Miroslav Dvořák uzavřel první dvacítku, sedmatřicátý doběhl po třídenní nemoci Pavel Churavý. Aleš Vodseďálek po nevydařené skokanské části do běhu nenastoupil.

Je nám líto, video expirovalo.
MS v klasickém lyžování 2011 Norsko
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články