Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Výsledky na MS nejsou neúspěchem, soudí experti

Praha - Česká reprezentace po třech medailových šampionátech letos žádný cenný kov z MS v alpském lyžování nepřivezla. Ondřeji Bankovi chybělo k medaili nakonec 49 setin a v superkombinaci skončil pátý. A trojnásobná medailistka ve slalomu a bronzová z Vancouveru Šárka Záhrobská ve své nejsilnější disciplíně skončila až dvanáctá. Přesto žádný z expertů, kteří komentovali skončené mistrovství ve studiu České televize, nehodnotí vystoupení českých lyžařů v Garmisch-Partenkirchenu jako neúspěšné.

Prezident Českého svazu lyžařů Lukáš Sobotka nepovažuje jediné umístění v první desítce za fiasko. "Přestože do kterých jsme vkládali medailové naděje, chybělo trochu štěstí, tak se snad ukázalo, že alpské lyžování u nás má dobrý základ. A mladí závodníci, kteří se zúčastnili, mají před sebou snad podobnou budoucnost jako Šárka Záhrobská nebo Ondřej Bank," soudí Svoboda.

Podle Olgy Křížové-Charvátové se i bez zisku medaile potvrdilo, že patříme do světové špičky, alespoň v jednotlivcích. "Úspěchem jsou i umístění v druhé desítce, okolo 15. - 20. místa. Pátá pozice Ondry Banka je úžasná a je to výborný výsledek pro české lyžování, protože dlouhodobě se nemůžeme silným alpským zemím rovnat," uvažuje olympijská medailistka ze Sarajeva.

Je nám líto, video expirovalo.
Na slovíčko

Lukáš Sobotka:

"Podmínky v Garmisch-Partenkirchenu nesvědčily podle mého názoru schopnostem a technice jak Šárky, tak Ondřeje Banka, a proto také nedosáhli na ty úplně nejlepší výsledky. Trať nebyla optimální, rozdíly mezi závodníky se smazávaly."

Komentátor České televize Petr Vichnar si z MS přivezl poznatek, že Česko je ve světě lyžování respektovanou zemí. "Nejsme samozřejmě velmoc, nemáme tak širokou základnu jako Rakousko, Švýcarsko a další velmoci, ale třeba právě Švýcaři neměli ve slalomech vůbec šanci, narozdíl od nás. Takže je to potřeba vidět v určitém kontextu," vysvětluje Vichnar.

Tomáš Bank přivedl svého bratra k nejlepšímu výsledku kariéry a tvrdí, že výkony některých lyžařů byly lepší než dosažené výsledky. "Šárka (Záhrobská) i Ondřej byli asi po závodech zklamaní, ale nemají se za co stydět," je přesvědčen šéftrenér mužské reprezentace.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články