Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Závod družstev na MS vyhrála těsně Francie

Garmisch-Partenkirchen (Německo) - Závod družstev na světovém šampionátu vyhrála Francie. Čeští lyžaři vypadli v prvním kole - tým bez Šárky Záhrobské a nakonec i bez nejlepšího českého reprezentanta současnosti Ondřeje Banka prohrál v boji o postup do čtvrtfinále 1:3 s favorizovaným Švédskem. O jediný bod českého týmu se postaral Kryštof Krýzl, jenž v paralelním obřím slalomu porazil Mattse Olssona. Kateřina Pauláthová a Andrea Zemanová však nestačily na své slavné soupeřky Anju Pärsonovou a Marii Pietiläovou-Holmnerovou a v posledním duelu neuspěl ani Adam Zika proti Hansi Olssonovi.

"Bohužel to nevyšlo, ale mladí jeli na maximum, moc se mi líbila jízda i Ádi (Ziky), i když se trochu zasekl na startu. Ale chyběl kousíček," řekl po vyřazení nejzkušenější člen české sestavy Krýzl. Všichni závod brali spíše jako zkušenost. "Byly nějaké srandičky, byla to zábava a pro mladé super zkušenost. Tady to není jako ve fotbale, kdy si člověk přihrává, tady každý musí jet maximum, aby se to sečetlo," dodal.

Bank se po pátém místě v superkombinaci rozhodl šetřit síly před obřím slalomem a slalomem speciál v závěru šampionátu. "Jsem opravdu už hodně unavenej a potřebuju ještě trénovat na obřák," vysvětlil Bank, který se rozhodl vynechat závod družstev už v úterý večer. "Tady ta jednoduchá trať by mi moc k tréninku nepomohla, potřebuju prudší kopec," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
MS ve sjezdovém lyžování 2011 Německo

Již dříve se omluvila slalomářka Záhrobská, která byla společně s Bankem, Krýzlem a Lucií Hrstkovou členkou týmu, jenž loni překvapivě vyhrál právě v Ga-Pa soutěž týmů na závěr sezony Světového poháru. "Kdyby to nebylo před slalomem, ale na konci šampionátu, tak bych samozřejmě ráda jela, ale takhle se chci soustředit opravdu na tu moji jedinou šanci," vysvětlila v úterý Záhrobská, která v Ga-Pa vynechá i obří slalom.

Rozhodl až lepší čas

Francouzská čtveřice Tessa Worleyová, Cyprien Richard, Alemone Marmottanová a Thomas Fanara získala zlato díky finálové výhře nad největším favoritem Rakouskem. Při vyrovnaném skóre 2:2 rozhodl ve prospěch Francie lepší čas. Bronz brali přemožitelé českého družstva Švédové, kteří v malém finále porazili Itálii jednoznačně 4:0.

Rakušané dnes přišli nejen o očekávanou zlatou medaili, ale možná i o jednu ze svých hvězd Benjamina Raicha. Dvojnásobný olympijský vítěz z Turína si ve čtvrtfinále poranil koleno a do dalšího průběhu závodu už nezasáhl.

Výsledky závodu družstev

1. Francie (Worleyová, Marmottanová, Bariozová, Fanara, De Tessieres, Richard),

2. Rakousko (Fenningerová, Kirchgasserová, Schildová, Baumann, Schörghofer, Raich),

3. Švédsko (Pärsonová, Pietiläová-Holmnerová, Hectorová, H. Olsson, M. Olsson, Bäck),

...9. Česko (Pauláthová, Dubovská, Zemanová, Bank, Krýzl, Zika).

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články