Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Lety ve Vikersundu vyhráli Evensen se Schlierenzauerem

Vikersund (Norsko) - Největší můstek světa si dnes podmanili dva skokané. O vítězství v závodu Světového poháru v letech na lyžích ve Vikersundu se podělili světový rekordman Johan Remen Evensen z Norska a Rakušan Gregor Schlierenzauer. Nejlépe z české pětice skončil Jakub Janda, jenž obsadil 20. příčku.

Evensen se Schlierenzauerem suverénně vedli už po prvním kole, když norský skokan předvedl 240 metrů a Rakušan si vylepšil osobní maximum na 243,5 metru. Ve druhém kole dolétl Evensen o dva metry dál než jeho jediný vážný soupeř. Po Schlierenzauerově skoku nakonec oběma vyšla na desetinu bodu shodná bodová známka. Třetí Švýcar Simon Ammann na oba ztratil bezmála 50 bodů.

Pětadvacetiletý Evensen si po pátečním dvojnásobném vylepšení světového rekordu až na 246,5 metru připsal vůbec první vítězství v SP. O čtyři roky mladší Schlierenzauer jich má na kontě již 33.

Čtyři čeští skokani se po prvním kole naskládali do třetí desítky, o jediné místo unikl postup do druhé části Janu Maturovi. Ve druhém kole si polepšil Janda (190,5 m), přestože mu nikdy mamutí můstky neseděly. Roman Koudelka obsadil konečné 23. místo, Lukáš Hlava byl 27. a Borek Sedlák 29.

Světový pohár v letech pokračuje ve Vikersundu dalším závodem v neděli, kdy si může Rakušan Thomas Morgenstern zajistit v předstihu celkové prvenství ve skokanském Světovém poháru. Šanci měl už dnes, ale nevyužil ji.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články