Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Šlesingr ve Fort Kentu vybojoval stříbro ve sprintu

Fort Kent (USA) - Biatlonista Michal Šlesingr vybojoval ve sprintu Světového poháru v americkém Fort Kentu druhé místo. Český reprezentant nestačil po bezchybné střelbě pouze na Nora Emila Hegleho Svendsena. Šlesingr se dostal na stupně vítězů ve Světovém poháru podruhé v sezoně, v lednovém závodě v Oberhofu doběhl třetí. Díky tomuto výsledku má Šlesingr vynikající vyhlídky i pro sobotní stíhačku, do které biatlonisté budou vybíhat s handicapy podle dnešních výsledků.

Sedmadvacetiletý Čech zaběhl v mrazivém počasí třetí nejrychlejší běh ze všech. Na střelnici ani jednou neminul, i když si v poslední položce ve stoje dával na čas. Na všech mezičasech bojoval o vedení rovněž se stoprocentně úspěšným Svedsenem, ten ale ukázal lepší finiš a v cíli měl náskok sedm sekund. Favorizovaný Nor zaokrouhlil počet svých triumfů v SP na dvacet.

Michal Šlesingr:

"Běhá se mi dobře od začátku sezony, teď v tréninku střílím nulu za nulou, ale v závodě do toho přece jenom ještě vstupuje psychika. A ta je často nevyzpytatelná. Opravdu cítím formu a věřím, že mi ještě několik týdnu vydrží."

Je nám líto, video expirovalo.
Světový pohár v biatlonu 2011 USA

V závěru nedokázali udržet tempo vedoucí muž seriálu Nor Tarjei Bö, Francouz Martin Fourcade a Němec Daniel Böhm, které Šlesingr nechal těsně za sebou. Výborný den českého biatlonu mohl podtrhnout Jaroslav Soukup, jenž po polovině závodu figuroval v elitní desítce. Dvě chyby ve stoje jej však odsoudily na 28. příčku. Zbývající český zástupce Tomáš Holubec byl hodnocen s jednou chybou na 56. místě.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články