Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Český taneční pár je po krátkém programu desátý

Bern - Krátké tance na krasobruslařském mistrovství Evropy vyhráli Francouzi Nathalie Pechalatová a Fabian Bourzat, kteří o 1,45 bodu porazili Rusy Jekatěrinu Bobrovovou a Dmitrije Solovjeva. Čeští krasobruslaři Lucie Myslivečková a Matěj Novák jsou po první části soutěže desátí. Krátký tanec se jel na velké mezinárodní soutěži vůbec poprvé, před touto sezonou byl zaveden jako novinka spojením povinného a originálního tance. Letos se skládá z povinné části v rytmu waltzu a originální části, v níž si mohly páry vybrat ze čtyř různých rytmů. Volný tanec je na programu v pátek.

Sedmadvacetiletá Pechalatová s třicetiletým Bourzatem zvolili jako hudební doprovod soundtrack z filmu Doktor Živago a získali za něj nejvyšší známky v technické hodnotě programu i za programové komponenty. Díky tomu po dvou čtvrtých místech z posledních dvou sezon útočí na první velkou medaili, a hned zlatou. První medaili mohou získat i mladí Rusové Bobrovová se Solovjevem, kteří technicky vytříbenou jízdou odsunuli na třetí místo zkušené britské sourozence Sinead a Johna Kerrovy.

Krátký tanec se nevydařil jediným startujícím medailistům z loňského roku, Italům Federice Faiellaové a Massimu Scalimu. Partnerka hned v úvodu nedokončila jednu ze sólových tanečních piruet a bodová srážka poslala úřadující vicemistry Evropy až na devátou pozici.

Hned za nimi jsou čeští reprezentanti, kteří si při svém debutu na evropském šampionátu vytvořili ziskem 54,37 bodu nový osobní rekord, ale velká chyba v twizzlech je rovněž připravila o ještě lepší výsledek. Novák při sólové taneční piruetě zavrávoral, a když ji dokončil, ocitl se nebezpečně blízko partnerce, která spadla.

Taneční páry po krátkém programu:

1. Pechalatová, Bourzat (Fr.) 66,91 b.,

2. Bobrovová, Solovjev (Rus.) 65,46,

3. Kerrová, Kerr (Brit.) 62,87,

4. Ilinychová, Kacalopov 60,93,

5. Rjazanovová, Tkačenko (všichni Rus.) 60,91,

...10. Myslivečková, Novák (ČR) 54,37.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články