Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Čeští biatlonisté ve stíhačce bodovali, vyhrál Ferry

Ruhpolding - Čeští biatlonisté své vydařené představení v závodech Světového poháru v Ruhpoldingu korunovali v dnešní stíhačce na 12,5 km, kde se všichni čtyři vešli do nejlepší třicítky. Nejlépe si vedl Ondřej Moravec, který si doběhl pro 14. místo, a připsal si tak svůj třetí nejlepší výsledek kariéry v SP. Vyhrál Švéd Björn Ferry. Všichni čtyři Češi bodovali již v pátečním sprintu, v němž byl Tomáš Holubec dokonce desátý, a vyjel si tak slibnou pozici pro dnešní stíhačku. Po dvou minutých terčích při třetí střelbě se však propadl na konečnou 19. příčku.

Naopak Moravec minul pouze jednou a posunul se na 14. pozici se ztrátou minuty a devíti sekund na vítězného Ferryho. Michal Šlesinger, který při sprintu upadl a ztratil cenných 25 vteřin, si polepšil dokonce z 39. na 26. místo. Jaroslav Soukup skončil o dvě příčky za ním.

Záznam stíhacího závodu žen na 10 km

Nejlepší výkon však předvedl Ferry, který do stíhačky startoval až z osmé pozice se ztrátou téměř minuty na vedoucího Nora Larse Bergera. Při čtyřech střelbách však ani jednou neminul a rychlým během se posunul do čela.

Navíc si nejlépe vedl v závěrečném spurtu. Doběhl si tak pro pátý triumf kariéry. Druhý skončil stejně jako v pátek Martin Fourcade z Francie, třetí místo obsadil Michael Greis z Německa.

Ženské stíhačce na 10 km vládla Norka Tora Bergerová, která vyhrála i sobotní sprint. Druhé Němce Andree Henkelové nadělila 38 vteřin. Českým reprezentantkám se tolik nedařilo. Veronika Vítková byla čtyřicátá se ztrátou 4:28 minuty, Barbora Tomešová skončila dvaačtyřicátá.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články