Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Všech pět českých skokanů se dostalo do závěrečného závodu Turné

Bischofshofen - Do závěrečného závodu Turné čtyř můstků v Bischofshofenu se kvalifikovalo všech pět českých skokanů. Nejlepší z nich byl Jan Matura, jemuž se povedl skok na značku 128 metrů. Jen o půl metru kratší byl výkon Borka Sedláka a oba společně uzavřeli první dvacítku. Maturu čeká ve čtvrtek v 1. kole, které se tradičně skáče k.o. systémem, krajan Roman Koudelka. Český tým tak má jistotu minimálně jednoho zástupce v druhém kole. Sedlák bude bojovat ve dvojici s Rakušanem Mariem Innauerem.

Aktuálně nejlépe postavený Čech v Turné Jakub Janda tentokrát skočil jen 119,5 metru a mohl být rád, že se vešel mezi postupující padesátku. V závodě ho čeká repríza duelu z Oberstdorfu proti Andersi Bardalovi z Norska. Také Jakub Hlava, který dolétl na značku 121,5 metru, si podruhé za sebou zopakuje souboj s Němcem Michaelem Neumayerem.

Nejdelší skok kvalifikace 139,5 metru předvedl Němec Michael Uhrmann. Lídr Turné, domácí Thomas Morgenstern, kvalifikaci vynechal a v 1. kole ho čeká čtyřnásobný olympijský vítěz Simon Ammann ze Švýcarska, jenž je také jeho nejbližším pronásledovatelem. Na Morgensterna by však v závěrečném závodě musel získat více než 27 bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články