Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Záhrobskou obstoupila mlha, dojela až devatenáctá

Záhřeb - České lyžařce Šárce Záhrobské se nedařilo v dnešním slalomu světového poháru v Záhřebu a obsadila v něm až devatenácté místo. Po první jízdě jí dokonce reálně hrozilo, že nepostoupí do druhé části závodu, který nakonec vyhrála Marlies Schildová. Rakušanka si připsala čtvrté vítězství z pěti slalomů v sezoně. Na druhém místě skončila se ztrátou 75 setin na vítězku Maria Rieschová z Německa a navýšila svůj náskok v průběžném pořadí SP o 186 bodů, neboť obhájkyně celkového vítězství Američanka Lindsey Vonnová první kolo nedokončila. Třetí pozici obsadila Italka Manuela Mölggová, která nabrala na nejrychlejší slalomářku manko 1,08 sekundy. Druhá česká závodnice Michaela Smutná první kolo nedokončila.

Záhrobská dojela první kolo na sedmadvacáté pozici zčásti i vinou husté mlhy a k postupu do druhého kola jí pomohla i skutečnost, že do cíle se nedostalo celkem 25 slalomářek. Nakonec byla klasifikována na 26. místě po diskvalifikaci Rakušanky Michaely Kirchgasserové. V druhé části se Záhrobská zlepšila, ale vinou chyby ve spodní části zaznamenala nakonec šestnáctý nejrychlejší čas druhého kola.

"V prvním kole nebyla viditelnost nejlepší, bylo vidět na jednu až dvě branky, to nikomu nevyhovuje, ale to nebyla hlavní příčina, proč jsem jela pomalu," řekla Záhrobská. Prý podcenili se servismanem přípravu lyží. "Trať byla hodně ledová a lyže nedržely. Nejelo se mi vůbec dobře," komentovala to. Druhý pokus už byl prý lepší. "Lyže byly perfektní, bylo to na té jízdě znát, ale dole jsem udělala velkou chybu, která mě stála dost míst. Mohla jsem se dostat někde kolem dvanáctého místa," řekla.

Pavel Šťastný, trenér Záhrobské:

"Dneska to nebyl její závod, ale jsem přesvědčený, že to v ní je schované a že to přijde."

Pro Záhrobskou, která na vítězku nakonec ztratila v součtu obou kol propastných 5,51 sekundy, skončil záhřebský slalom nejhorším výsledkem po více než třech letech; v prosinci 2007 v Lienzu v sezoně po zisku titulu mistryně světa dojela v prvním kole na 37. místě. V této sezoně se pětadvacetileté Záhrobské zatím nedaří. Pod vedením nového trenéra Pavla Šťastného pracuje na změně techniky a nejlépe zatím dojela sedmá v Levi, dvakrát obsadila desáté a jednou dvanácté místo.

V Záhřebu byly podmínky v první části závodu složité a na mlhu si stěžovala i pozdější jasná vítězka Schildová. "Moc jsem v prvním kole neviděla, maximálně do další branky. Jako bych jela slepá," prohlásila po prvním kole. Na stejné sjezdovce vyhrála už v letech 2006 a 2007. "Přitom mi vůbec nepřipadalo, že jedu dobře," uvedla. I druhá Rieschová se prý nemohla dostat do potřebného rytmu. "Byl to dnes hodně těžký závod. Viděla jsem tak tři branky před sebe," uvedla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články