Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Záhrobská skončila v Semmeringu desátá, vyhrála Schildová

Semmering (Rakousko) - Šárka Záhrobská obsadila ve slalomu světového poháru v Semmeringu desáté místo. Na startu se objevila i česká veteránka mezi lyžařkami Eva Kurfürstová, se ztrátou 5,54 sekundy ale skončila poslední ze závodnic, které se dostaly do cíle 1. kola. Vyhrála Rakušanka Marlies Schildová před vedoucí ženou celkového hodnocení SP Marií Rieschovou z Německa, jež byla po úvodním kole až sedmnáctá.

Záhrobská měla po první jízdě šanci na nejlepší výsledek sezony, neboť dosáhla pátého nejrychlejšího času, od stříbra ji navíc v tu chvíli dělilo jen 27 setin sekundy. Ve druhém kole ale za ostatními soupeřkami zaostala a propadla se na konec elitní desítky. Dosavadním maximem bronzové olympijské medailistky tak zůstává sedmá příčka z Levi. "Tak polovinu trati v prvním kole jsem jela tak, jak se to má. Ale z těch dvou kol to byla bohužel jen právě tahle půlka, co se povedla," řekla po závodu Záhrobská.

Šárka Záhrobská:

"Ráda bych jezdila lepší než desátá místa, ale jsem smířená s tím, že mohu stagnovat, že se nemusí dařit, že se můžu zhoršit. Zatím se hledám."

Česká lyžařka zůstává i přes nezdary klidná. I proto, že s novým koučem Pavlem Šťastným jsou prý na dobré cestě. "Hlavně pocitově, i když to podle výsledků zatím nevypadá," tvrdila Záhrobská. "Jde to pomalu, ale já vím, že to bude dobré. Rozhodně nepropadám pesimismu," ujistila. Před sezonou hovořila o tom, že chce opustit pátá, šestá místa a bojovat o stupně vítězů. Kvůli tomu ale udělala několik změn v technice. "A na tom se pořád pracuje. Důležité je, že postupujeme správným směrem. Cítím se lépe a lépe, dokonce i v obřáku, rozhodně ty moje výsledky nejsou vysokým startovním číslem, ale zatím mnou. Ale to se zlepší," věřila Záhrobská.

Už v prvním kole přišla o šance na body královna posledních tří sezon SP Lindsey Vonnová, která po pádu skončila v ochranné bariéře.

Velkou chybu v závěrečných brankách udělala také Rieschová, ve 2. kole proto musela útočit až z druhé desítky pořadí. Předvedla ale absolutně nejrychlejší jízdu, dlouho vévodila výsledkové listině a obávat se jejího náporu musela i jasně vedoucí Schildová. Ta byla nakonec v součtu obou kol lepší o 32 setin a radovala se z třetího prvenství v sezoně. Na stupně vítězů se dostala poprvé v kariéře také Němka Christina Geigerová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články