Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Matura atakoval po prvním kole nejlepší pětku, nakonec skončil 25.

Engelberg (Švýcarsko) – Jan Matura útočil ve švýcarském Engelbergu po prvním kole na nejlepší český výsledek v sezoně, druhý skok mu ale vůbec nevyšel a český reprezentant obsadil až 25. místo. Další čeští závodníci se do druhého kola vůbec neprobojovali a skončili bez bodů. Vítěznou sérii Rakušana Thomase Morgensterna ukončil jeho krajan Andreas Kofler.

Třicetiletý Matura předvedl ve větrné loterii prvního kola nejdelší skok 133,5 m a byl blízko vynikajícímu umístění. Atak mu však vůbec nevyšel – ve druhém kole skočil jen 119,5 m, což byl po Rusovi Trofimovi druhý nejhorší výkon a Matura se propadl až do třetí desítky výsledkového pořadí.  

Další čeští skokani si vedli ještě hůř, Jakub Janda skončil 37., Roman Koudelka nenavázal na včerejší čtrnáctou příčku a dnes obsadil 42. místo, hned za ním byl Lukáš Hlava. Antonín Hájek a Borek Sedlák vypadli už v kvalifikaci. 

Pro čtvrtou výhru v kariéře si ve Švýcarsku doskočil vítěz posledního Turné Kofler, jenž vedl už po prvním kole. Na pátý triumf za sebou sice útočil ze sedmého místa Morgenstern, jeho reprezentační kolega ho však o šest bodů předstihl. Třetí skončil polský veterán Adam Malysz.

Skokani teď budou ladit formu na slavné Turné čtyř můstků, které odstartuje v Oberstdorfu kvalifikací 28. prosince.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články