Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Biatlonista Soukup byl v závodu SP v Pokljuce sedmý

Pokljuka (Slovinsko) - Biatlonista Jaroslav Soukup obsadil sedmé místo v individuálním závodu na 20 km v Poklujce a vyrovnal tak nejlepší český výsledek v sezoně světového poháru. Pro třetí vítězství v kariéře si ve Slovinsku dojel Rakušan Daniel Mesotitsch a ukončil vítěznou sérii norských biatlonistů. Osmadvacetiletý Soukup vyrovnal umístění reprezentačního kolegy Michala Šlesingra z úvodního závodu SP v Östersundu. Pro závodníka z Jilemnice je tento výsledek druhý nejlepší v kariéře, lepší byl pouze letos v lednu v Ansterselvě na čtvrté příčce.

Soukupovi pomohla k druhému umístění v elitní desítce v SP velmi slušná střelba. V závodu, v němž alespoň jednou chybovala kompletní stovka startujících, si připsal dvě trestné minuty za netrefené terče na první a poslední střelbě. Na vítěze ztratil 1:53,9 minuty. Naopak dalším českým reprezentantům se úvodní závod třetího dílu SP vůbec nevydařil. Nejlepší ze zbylého kvarteta Šlesingr byl se sedmi trestnými minutami dvaašedesátý, Zdeněk Vítek hned za ním. Vít Jánov skončil v osmé a Ondřej Moravec dokonce v deváté desítce.

Čtyřiatřicetiletý Mesotitsch sice zahájil závod jednou chybou na úvodní položce vleže, v dalším průběhu už ale střílel bezchybně. Překvapivě druhého Benjamina Wegera ze Švýcarska porazil o téměř minutu. Třetí skončil Ukrajinec Sergej Sedněv těsně před svým krajanem Olegem Běrežným, jenž až do konce držel vedoucí muže v napětí. Předposlední závodník na trati totiž odstřílel tři čisté položky a útočil na stupně vítězů, jedna chyba na poslední stojce ho však připravila pravděpodobně o druhé místo.

V Pokljuce skončila série Norů, kteří včetně štafety vyhráli všech dosavadních šest závodů v sezoně. Nejlepší z nich Tarjei Bö byl dvanáctý, lídr SP Emil Hegle Svendsen šestnáctý a legendární Ole Einar Björndalen se sedmi trestnými minutami dokonce až pětapadesátý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články