Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Svendsen vyhrál i druhý závod SP v biatlonu

Östersund (Švédsko) - Norský biatlonista Emil Hegle Svendsen vyhrál i druhý závod nové sezony Světového poháru. Obhájce celkového prvenství v seriálu Svendsen zvládl trať v čase 25:01,9, na střelnici jednou chyboval. K vítězství mu výrazně pomohl pád slavného krajana Oleho Einara Björndalena. Šestatřicetiletý šestinásobný olympijský šampion na posledním mezičase před cílem vedl o 7,4 vteřiny, pak ale nezvládl sjezd v závěrečné zatáčce a na Svendsena nakonec ztratil čtyři sekundy.

"Při současné vyrovnanosti startovního pole jsou dvě trestná kola ve sprintu jízdenkou do průměru. A to si dnes Michal i přes bojovný výkon na trati uvědomil," uvedl reprezentační trenér Ondřej Rybář v tiskové zprávě. Pro třetí místo si v sedmnáctistupňovém mrazu doběhl Martin Fourcade z Francie. Stupně vítězů tak měly naprosto stejné složení jako při čtvrtečním závodu na 20 km.

Vedle Šlesingra, který nedokázal navázat na čtvrteční sedmé místo, z českých reprezentantů bodoval už jen Tomáš Holubec na 37. pozici. Ostatní se do elitní čtyřicítky nevešli. Jaroslav Soukup obsadil 55. příčku, Zdeněk Vítek byl 64. a Ondřej Moravec skončil na 79. místě. "Dnes nemám být proč spokojený. Jediným světlým momentem byla bezchybná střelba Tomáše Holubce," uvedl Rybář.

Po nevydařeném závodu zkritizoval zejména Vítka, který téměř o minutu nestihl svůj startovní čas. "Vlastně tak odstartoval s dvěma trestnými koly. To je prostě neomluvitelné," uvedl kouč. "Přišel nejen o body ve Světovém poháru a nedělní stíhačku, ale také připravil tým o body v Poháru národů," dodal s tím, že kdyby Vítek nezaspal, mohl se výkonem pohybovat kolem Šlesingra.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články