Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Sprint v Östersundu vyhrála Mäkäräinenová, Češky nebodovaly

Östersund (Švédsko) - Finská biatlonistka Kaisa Mäkäräinenová vyhrála dnešní sprint na 7,5 km v Östersundu a získala premiérový triumf ve Světovém poháru. Nečekané druhé místo vybojovala dvacetiletá Němka Miriam Gössnerová, pro kterou byl dnešní závod teprve čtvrtým mezi elitou a dosud byla nejlépe devětatřicátá. Žádná z českých reprezentantek tentokrát na body nedosáhla. Závod provázel silný mráz až k 20 stupňům pod nulou.

Kaisa Mäkäräinenová
zdroj: Yle.fi

Nejlépe si z českých závodnic vedla Veronika Vítková, která se třemi chybami na střelnici obsadila šestapadesáté místo a jako jediná z Češek se vešla mezi šedesátku nejlepších pro stíhací závod. Třikrát chybovala i Barbora Tomešová, které to stačilo pouze k 64. místu. Veronika Zvařičová sice minula jen jednou, ale pomalý běh ji odsunul až na 76. pozici. Zdeňka Vejnarová závod po první nepovedené střelbě nedokončila.

Sedmadvacetiletá Mäkäräinenová byla dosud v SP nejlépe třikrát druhá, ale na vítězství čekala až do dneška. Mrazivý závod v Östersundu jí vyšel výborně. Vedení si udržovala od prvního mezičasu. Kromě rychlého běhu se mohla spolehnout také na bezchybnou střelbu, o kterou se z první desítky mohly opřít už jen druhá Gössnerová, pátá Helena Ekholmová a vítězka úvodního závodu sezony a dnes devátá Anna Carin Zideková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články