Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Boulařka Sudová: Cílem je sezonu vydržet

Praha - Bez očekávání extrémních výsledků a s cílem rozjezdit se vstoupí akrobatická lyžařka Nikola Sudová do světového poháru. Původně měla po březnové operaci zkřížených kolenních vazů v plánu vstoupit do sezony třeba až v lednu, ale v tréninku šlo všechno podle předpokladů, a proto začne už za týden v Kuusamu, kde se teplota udržuje 20 stupňů pod nulou.

"V letošní sezoně se chci dostat zpátky do pohody, rozjezdit se, abych mohla příští rok závodit a byla připravená na Soči 2014," zopakovala Sudová na tiskové konferenci v Praze svůj dlouhodobý plán, jehož cílem je úspěch na olympijských hrách.

V únoru ve Vancouveru se totiž osmadvacetiletá jezdkyně liberecké Dukly nemohla prosadit. Měsíc před hrami se totiž zranila v Deer Valley, přesto do Kanady odjela a postoupila z kvalifikace, ale s bolestí a s ortézou obsadila ve finále šestnácté místo. Od březnové operace se pomalu dostávala znovu do kondice. "Všechno šlo podle plánu. Mysleli jsme, že naskočíme do sezony v lednu, ale jdeme už teď a moc se těším," usmála se Sudová. "U Nikoly není vidět vůbec žádný respekt ani strach," dodal trenér Radek Herot.

Je nám líto, video expirovalo.
Sudová doléčila zranění a těší se na závody

Nikola Sudová:

"Cílem je spíš sezonu vydržet, než udělat nějaký výsledek."

Koleno má dvojnásobná medailistka z mistrovství světa zcela v pořádku. Lékař Vladislav Hospodár dal Sudové zelenou, že může jezdit bez omezení. "Jenom musíme dohnat svalovou hmotu, to trvá zhruba rok, aby se dostala do fáze před zraněním. Nemám takovou sílu," řekla s tím, že je asi na 75 procentech.

Začátkem února se v americkém Deer Valley, kde se zranila, koná mistrovství světa. "Deer Valley? To je krásné místo," vtipkovala Sudová. Strach z tamního obtížného a dlouhého kopce nemá. "Zranění nic nezměnilo na tom, že je těžký, ale krásný. Budu ho chtít sjet co nejlíp," uvedla lyžařka.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články