Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

Bauer sezonou kráčí s heslem \"Zraje jako víno\"

Praha - Po měsíci ve Skandinávii stráví běžec na lyžích Lukáš Bauer týden s rodinou. Doma na Božím Daru navíc může díky sněhové nadílce v klidu trénovat na pokračování Světového poháru za dva týdny v Davosu. Před začátkem sezony byl Bauer skoro již tradičně nachlazený, ale jinak ho potěšilo, že mrazivé období na přípravném kempu v Muoniu i při závodech v Gällivare a v Kuusamu přečkal bez problémů.

"Celý pobyt na severu nebylo tepleji než minus deset, ale přežil jsem bez jakýchkoli potíží," řekl Bauer na tiskové konferenci v Praze. Do sezony SP vstoupil osmým místem v Gällivare, v Kuusamu se v třídílné minitour po špatném rozjezdu ve sprintu vytáhl na deváté místo. "Spravil jsem si chuť poslední etapou, kterou jsem vyhrál, takže začátek a konec skandinávského turné byl výborný," řekl dvojnásobný bronzový medailista z olympiády ve Vancouveru.

Loni jel Bauer na olympiádu s mottem "Cesta za zlatem", tentokrát má heslo "Zraje jako víno". Za hlavní cíle sezony si vytkl Tour de Ski na začátku roku a cenný kov z šampionátu na Holmenkollenu. "Nikdo nechce slevovat nebo jít dolů po úspěšných sezonách, takže mám cíle jednoznačně vysoké," konstatoval běžec.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Lukáše Bauera

Po návratu z Finska přivítal, že Česko zavalil sníh, takže může týden trénovat doma a trávit vzácný čas s manželkou a dětmi. "Nechtělo se mi hned odjet. Po dvou dnech klidu se postavím na lyže ve středu a trénink bude zaměřený na delší ježdění, trošku vytrvalosti a plus posilovna," řekl. Do Davosu odjede v pondělí.

Bauer v Liberci nejspíš závodit nebude

Další program Bauer teprve zvažuje. Pravděpodobně vynechá La Clusaz, aby se mohl připravit na Tour de Ski, což v minulých letech fungovalo. Hovoří o tom i fakt, že etapový závod již dvakrát vyhrál. Kvůli únavě po Tour de Ski s největší pravděpodobností vynechá sprinty v Liberci, kde je na pořadu i závod dvojic klasickou technikou, v němž by teoreticky mohl startovat s Martinem Jakšem.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články