Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Verner poprvé vyhrál závod Grand Prix, triumfoval v Moskvě

Moskva - Český krasobruslař Tomáš Verner díky osobnímu rekordu ve volné jízdě vyhrál závod Grand Prix v Moskvě, kde porazil i vicemistra světa Patricka Chana z Kanady. Evropský šampion z roku 2008 triumfoval v některém ze závodů elitního seriálu poprvé v kariéře. Verner útočil ze třetího místa po krátkém programu a předvedl mimořádně povedenou volnou jízdu. Zvládl všechny trojité skoky včetně dvou trojitých axelů, dostal vysoké známky i za programové komponenty a vylepšil si o 41 setin bodu osobní rekord v této části soutěže z mistrovství světa 2007.

Nahrálo mu do karet zcela pokažené vystoupení dvojnásobného stříbrného medailisty z mistrovství světa Chana. Kanadský krasobruslař upadl hned při úvodním pokusu o čtverný toeloop, stejně dopadly i jeho snahy o trojitý axel a lutz. Ve známce za programové komponenty sice Vernera předčil, ale v technické hodnotě ztratil přes jedenáct bodů. Celkem za Vernerem zaostal o 3,1 bodu. Třetí v Moskvě skončil Američan Jeremy Abbott.

Čtyřiadvacetiletý Verner si vítězstvím zajistil start v prosincovém finále Grand Prix v Pekingu. V součtu se třetím místem z Čínského poháru se v průběžném hodnocení seriálu posunul na třetí příčku za Japonce Daisuka Takahašiho a Chana. Po posledním dílu seriálu, který se uskuteční příští týden ve Francii, už nemůže o pozici ve finálové šestici přijít.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články