Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Bauer se cítí dobře a závody v Gällivare nevynechá

Muonio (Finsko) - Běžec na lyžích Lukáš Bauer nakonec nevynechá úvodní díl světového poháru a v sobotu se ve švédském Gällivare postaví na start volné patnáctky. Dvojnásobný bronzový medailista z olympiády ve Vancouveru se rozhodl změnit plány na základě dobrých pocitů při tréninku v Muoniu. Bauer koncem minulého týdne oznámil, že v Gällivare nepojede, protože předtím musel antibiotiky léčit zánět nosohltanu a do sezony chtěl naskočit 26. listopadu ve finském Kuusamu.

"Nakonec měním původní rozhodnutí a společně s týmem odjíždím do švédského Gällivare, kde absolvuji z víkendových závodů pouze sobotní závod na patnáct kilometrů volnou technikou," napsal Bauer v blogu na svém webu.

Do Gällivare vyráží absolvovat ostrý start, ale bez předem vytyčeného cíle. "Spíše se nechám překvapit. Ať to dopadne jakkoli, tak už jenom efekt startu a absolvování závodu pro mě bude výborným tréninkem, který bych stejně musel jet, a výhodou oproti stavu, kdy bych startoval poprvé až za týden v Kuusamu," řekl Bauer.

Loni druhý muž pořadí světového poháru a dvojnásobný vítěz Tour de Ski měl dobrý pocit v tréninku. "Jezdilo se mi o kus lépe, než jsem s ohledem na délku výpadku očekával. Samozřejmě je znát, že nějaký výpadek byl, ale na druhou stranu zase dosavadní tréninky nenasvědčují tomu, že by mělo jít o nějaký propadák," uvedl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články