Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Záhrobská zahájila slalomovou sezonu sedmým místem

Levi - Česká lyžařka Šárka Záhrobská obsadila v prvním slalomu sezony Světového poháru ve finském Levi sedmé místo. Bronzová olympijská medailistka z Vancouveru ztratila v součtu kol 99 setin sekundy na vítěznou Marlies Schildovou z Rakouska. Pětadvacetiletá Záhrobská předvedla v obou kolech podobné výkony. V horní mírnější pasáži na své soupeřky získávala, v dolní strmější části naopak ztrácela. Držitelka kompletní sady medailí z mistrovství světa postoupila do finálového kola jako osmá, díky šestému času ve druhém kole se pak v celkovém pořadí posunula o jednu pozici.

Po nevydařeném obřím slalomu v Söldenu, kterým Světový pohár v říjnu odstartoval, tak nejlepší česká lyžařka získala prvních 36 bodů v sezoně. Druhá česká reprezentantka Michaela Smutná obsadila v prvním kole předposlední 69. místo a nebodovala.

Čtyřiadvacáté vítězství v SP, z toho dvaadvacáté ve slalomu, oslavila Schildová díky skvělému druhému kolu, které ji katapultovalo až na vrchol z páté pozice. Ačkoli po prvním kole ztrácela na vedoucí Němku Marii Rieschovou 81 setin, předstihla úřadující olympijskou vítězku, mistryni světa a vítězku SP ve slalomu v součtu o tři setiny.

Rieschová se nicméně i tak dostala do čela pořadí Světového poháru po dvou závodech, Záhrobská je čtrnáctá. Třetí pozici obsadila k radosti domácích fanoušků finská hvězda Tanja Poutiainenová, jíž ve druhém kole pomohl výpadek průběžně druhé Kathariny Dürrové z Německa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články