Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Krasobruslař Březina je po operaci a přijde o část sezony

Brno - Krasobruslař Michal Březina se v Brně podrobil operaci křečové žíly v třísle a přijde o část sezony. Čtvrtý muž z loňského mistrovství světa i Evropy vyřešil zákrokem dlouhodobější potíže, které jej sužovaly při tréninku a limitovaly především při skocích. Za dva týdny měl Březina odletět do Číny na závod Grand Prix, účast musel odvolat. Březina se zdravotním handicapem startoval už koncem září na závodech v Oberstdorfu, kde skončil sedmý.

"Musel jsem už před závodem vynechat několik dní tréninku. Bolest ale nepřestávala. Myslel jsem si, že mám natažené tříslo. Proto jsem odjel do Brna, kde se při vyšetření ultrazvukem přišlo na skutečnou příčinu problémů," řekl Březina.

Lékaři při operaci křečovou žílu přerušili. V pátek by mu měli vytáhnout stehy. "Cítím se dobře. Až na to, že mám čtyři díry v břiše," uvedl dvacetiletý krasobruslař. Nyní by měl minimálně dva týdny odpočívat, lékaři se spíše přiklánějí k třítýdennímu klidu. "Nemohu dělat nic, pouze chodit. Ale jsem rád, že jsem operaci podstoupil, i když to pro mě znamená komplikaci. Jinak bych se celou sezonu trápil a nikdo by mi neřekl, co je příčinou," řekl Březina.

Čínskou GP už oželel. "Závody Grand Prix nejsou tak důležité jako mistrovství Evropy a světa, které bych měl stihnout. Nechci nic uspěchat," doplnil Březina.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články