Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Sáblíková zahájila v Berlíně přípravu na ledě

Berlín - Nejlepší česká rychlobruslařka Martina Sáblíková v Berlíně zahájila přípravu na ledě na nadcházející sezonu. Pro ni si prý neklade tak vysoké cíle jako v té uplynulé, kterou korunovala dvěma zlatými medailemi na zimní olympiádě ve Vancouveru. Trenér Petr Novák by ji přesto rád viděl na stupních vítězů jak v závodech Světového poháru, tak při mistrovství světa a Evropy.

Sáblíková byla s prvním předsezonním "sklouznutím" spokojená. "Probíhalo to stejně jako vždycky a doufám, že se to bude jenom a jenom lepšit," řekla Sáblíková po prvním asi hodinovém tréninku na berlínském rychlobruslařském oválu. Jediným zádrhelem byla nová kombinéza, která je o něco užší než ta loňská a škrtila ji pod kolenem.

Naproti tomu za žádnou velkou komplikaci už Sáblíková nepovažuje diskutované nové pravidlo o zákazu přešlapů do vedlejší dráhy v zatáčkách a na rovinkách, které před sezonou zavedla Mezinárodní bruslařská unie. Podle Nováka by ale pravidlo nemuselo platit ve stávající podobě, protože proti němu podal protest Nizozemský bruslařský svaz. "Já věřím, že se k tomu připojí víc svazů a že se třeba podaří nějaký kompromis," řekl kouč třiadvacetileté rodačky z Nového Města na Moravě.

Je nám líto, video expirovalo.
Sáblíková zahájila sezónu

Martina Sáblíková o novém pravidle:

"Když jsem se to dozvěděla, tak jsem s tím měla trošku problém, ale teď, když jsem na ledě a vím, že se to dá stáhnout do té dráhy, tak je to celkem v pohodě. Už teď se snažím tam moc nejezdit, i když mi to ještě moc nejde. DO startu Světového poháru je ale ještě měsíc a já doufám, že to zvládneme."

Loňská vítězka Světového poháru a mistryně světa i Evropy ve víceboji bude stejně jako v předchozích letech největší medailovou nadějí české rychlobruslařské reprezentace. Novák však věří, že v nadcházející sezoně se k ní přidají i další jeho svěřenci, především Karolína Erbanová. Ani ta nechybí v tréninkové skupině, která se bude v německé metropoli připravovat do 8. listopadu, než odjede do Heerenveenu. "Tak dva tři dny se budou seznamovat s ledem, pak už to půjde na ostro," nastínil Novák program Nowis týmu v příštích dnech.

Čas na užívání si podzimního Berlína v něm prý ale není. "Trénink, odpočinek, broušení bruslí, případně regenerace, masáže, a tak to jde kolem dokola celý den. To tělo je pak rádo, že s sebou praští v půl desáté dopostele a odpočine si na druhý den," přiblížil Novák náplň všedních dnů vrcholových rychlobruslařů během přípravy.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články