Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Zklidnění po Alpách. Šanci dostanou v Nimes znovu sprinteři

Po dvou náročných dnech v horách, kde si sprinteři jako André Greipel či Marcel Kittel protrpěli své, budou v patnácté etapě znovu hrát prim. Na 222 kilometrů dlouhé trati není žádná vrchařská prémie a prakticky žádné převýšení, vše bude směřovat ke koncovce na posledních stovkách metrů v Nimes.

Profil patnácté etapy Tour de France Tallard – Nimes
zdroj: letour.fr

Půjde především o tranzitní etapu, vždyť po zítřejším volném dnu už přijdou Pyreneje – a závod tak musí urazit značnou vzdálenost. V patnácté etapě to bude 222 km, z Tallard v alpském podhůří až do Nimes, které leží už poměrně blízko Středozemnímu moři. Začne se zvolna, první stovka kilometrů bude rovinatá, poté už přijde sjezd, a to až na značku 175 km.

Posledních 70 kilometrů pak bude už zcela rovinatých a plochých, určité vzrušení přinese sprinterská prémie (46,5 km před cílem). Samotné finále je pak poměrně technicky náročné, jezdci budou muset zvládnout hned pět zatáček v posledních pěti kilometrech. Cílová rovinka je pak takřka zcela plochá a přímá.

Profil finiše patnácté etapy Tour de France Tallard – Nimes
zdroj: letour.fr

Čistokrevní sprinteři dostanou jednu z mála šancí a nebudou ji chtít propásnout – očekávat se dá přítomnost Giant Shimano či Lotto-Belisol na čele pelotonu. Aktivita sprinterských stájí by posléze na posledních desítkách kilometrů měla způsobit pohlcení úniku. Tak se také stalo v roce 2008, kdy v Nimes nejrychleji sprintoval v hromadném finiši Mark Cavendish.

Je nám líto, video expirovalo.
Představení 15. etapy Tour de France

Zdroj
ČT sport, cyclingquotes.com [Cycling Quotes], letour.fr

Hlavní zprávy

Nejčtenější články