Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Závodní pole se po volném dnu přesouvá do Oyonnax

Z Vogéz na úpatí Alp – cyklisté se po volném dnu vydají směrem Oyonnax; městu, které leží už na okraji skutečných alpských velikánů. Nejde však jen o pouhou přesunovou etapu, designovanou pro ryzí sprintery. Závodníky totiž před cílem čeká delší okruh se čtyřmi vrchařskými prémiemi.

Profil jedenácté etapy Tour de France Besancon – Oyonnax
zdroj: letour.fr

Začátek v Besanconu v každém případě je přímočarý a nepříliš obtížný – prvních 50 km je prakticky celých po rovině, pak následuje výškový skok o 300 m a další plochá padesátka kilometrů. To se změní v Clairvaux-les-Lacs, odkud se stoupá na vrchol Les Croisets. Ten sice není kategorizovaný, ale následuje po 17 kilometrech tařka neustálého stoupání. Po sjezdu už za sebou jezdci budou mít více než dvě třetiny trasy – a čtyři prémie před sebou.

Trať se místo přímé cesty do Oyonnax stočí a vykrouží určitý okruh: První ze stoupání je na Cote de Rogna (7,6 km/4,9 %), rychle následují Cote de Choux (1,7 km/6,5 %) a Cote de Desertin (3,1 km/5,2 %). Všechno trojky nebo čtyřky, pro peloton, který by měl být alespoň trochu čerstvý po volném dni, tedy alespoň na papíře žádný nepřekonatelný problém. Čtveřici vrcholů uzavírá Cote d'Echallon (3 km/6,6 %), které je už dvacet km před cílem.

Profil finiše jedenácté etapy Tour de France Besancon – Oyonnax
zdroj: letour.fr

Na nich je už čeká pouze krátký výstup na nekategorizovaný kopec a poté finále. Pojede se častěji z kopce než po rovině, až poslední 4 km jsou vcelku ploché. V závěru jsou dvě zatáčky, avšak posledních 1 700 m je už přímých. Nelze však v Oyonnax očekávat žádnou přehlídku sprinterů, ti už v této chvíli budou spíše rozházeni za hlavním polem. Dobrou šanci má potenciální únik, pro jezdce na celkové pořadí by se mělo jednat spíše o ještě jeden odpočinkový den před skutečnými horami.

Je nám líto, video expirovalo.
Představení 11. etapy Tour Besancon - Oyonnax

Zdroj
ČT sport, cyclingquotes.com [Cycling Quotes], letour.fr

Hlavní zprávy

Nejčtenější články