Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sprinterům mizí příležitosti, jedna z posledních šancí přijde v Remeši

Anomálii, kterou byla včerejší etapa, nahrazuje poměrně přímočarý den ˜– a na jeho konci by se měli radovat sprinteři. Vždyť jde o jednu z jejich posledních příležitostí před skutečně již horskými etapami. Peloton opustí belgicko-francouzské hranice a spustí se jihovýchodním směrem k Remeši.

Profil šesté etapy Tour de France Arras – Remeš
zdroj: letour.fr

Přímku připomíná trať závodu ze severofrancouzského Arrasu do Remeše a podobně přímočarý je i profil dnešní etapy. Peloton se prožene skrz jednu z nejrovinatějších oblastí Francie a v cestě mu budou stát pouze dvě klasifikované prémie: Cote de Couchy-le-Chateau-Auffrique (900 m/6,2 %) a Cote de Roucy (1,5 km/6,2 %). Při pohledu na jejich parametry přitom zaráží, že vůbec jako prémie vnímány jsou – a i to dost vypovídá o profilu samotné etapy.

Stoupání na Cote de Roucy přijde 37 kilometrů před cílem a pak už půjde o zcela plochý dojezd. Nutno však říci, že nikoliv jednoduchý – starovní pole se bude muset dostatečně zúžit, aby zvládlo na posledních kilometrech hned šest zatáček, poslední dvě pak krátce za sebou přijdou 1100 metrů před cílovou čárou. Poté už před sprintery nebude ležet nic než jen přímá rovinka až do cíle.

Profil finiše šesté etapy Tour de France Arras – Remeš
zdroj: letour.fr

Těžko se před dnešní etapou dívat po někom jiném než trojici hlavních sprinterských hvězd Kittel, Greipel, Kristoff. Během zítřejšího dne možná vinou pozdního stoupání nedostanou šanci, poté již Tour čekají horské vrcholky – jedna z posledních šancí tak přijde odpoledne v Remeši a je třeba se jí chytnout. Jezdci se na celkové pořadí budou chtít přirozeně vyhnout veškerým komplikacím, nenechat se na otevřených cestách zaskočit větrem či kolizemi, zkrátka dorazit do Remeše s nulou v kolonce ztrát.

Francouzské město bylo etapovým cílem naposledy před čtyřmi lety, kdy se z vítězství těšil Alessandro Petacchi před Julianem Deanem a Edvaldem Boassonem Hagenem. Na rozdíl od těchto dvou je ve startovním poli i na letošní Tour, avšak se zcela jiným úkoly, tedy jako pomocník Marka Cavendishe. Ještě předtím se v roce 2002 radoval před Erikem Zabelem Robbie McEwen.

**** Marcel Kittel
**    Peter Sagan, André Greipel, Alexander Kristoff
*     Arnaud Démare

Je nám líto, video expirovalo.
Představení 6. etapy Tour z Arres do Remeše

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články