Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Místo domácího mistrovství trénink. Kreuziger vše směřuje k Tour

Praha – Série národních mistrovství vyplňuje poslední týdny před hlavní Grand Tour sezony. To české startuje už 26. června individuální časovkou, Roman Kreuziger se však ne jeho start (a ani na start hlavního závodu) nepostaví. Upřednostnil totiž přípravu v Itálii, kde se zaměří na finální doladění formy před Tour de France. Ta startuje 5. července a ČT sport a náš web z ní odvysílá 87 hodin přímých přenosů.

Roman Kreuziger
zdroj: ČTK autor: Červený Michal

Stáj Tinkoff-Saxo sice zatím neoznámila konečnou nominaci, Kreuziger v ní však takřka s jistotou chybět nebude a znovu se stane elitním domestikem Alberta Contadora. "V tuhle chvíli nic nevím. Širší nominace se zúžila ze 14 na 11 jmen, ve kterých jsem. Ale nic hotového není a měli bychom se to dozvědět asi až v pondělí. Tým nás chce nechat ještě pár dní v napětí," uvedl nicméně Kreuziger

V minulém týdnu absolvoval etapový závod Kolem Švýcarska, kde obsadil celkové osmé místo, ambice měl ale vyšší. Alespoň dílčí radostí pro něj byla druhá příčka v předposlední etapě. "Byly tam i pozitivní okamžiky jako etapa na Verbier. Mrzí mě, že jsem ji nevyhrál, ale ten Kolumbijec (Esteban Chaves) jel opravdu dobře. Škoda výpadku v poslední den a taky mě zklamala časovka," konstatoval osmadvacetiletý český jezdec.

Kolem Švýcarska: P (//sport/ostatni/cyklistika/276716-kreuziger-byl-v-prologu-kolem-svycarska-patnacty-kraloval-martin/), E2 (//sport/ostatni/cyklistika/276835-ani-utoky-mu-nepomohly-kreuziger-zustava-na-kolem-svycarska-ctrnacty/), E3 (//sport/ostatni/276965-kreuziger-se-ve-svycarsku-posunul-na-osme-misto-treti-etapu-ovladl-sagan/), E4 (//sport/ostatni/cyklistika/277084-ctvrtou-etapu-kolem-svycarska-ovladl-cavendish-kreuziger-zustava-osmy/), E5 (//sport/ostatni/cyklistika/277242-saganovi-znovu-uteklo-vitezstvi-kreuziger-zustava-osmy/), E6 (//sport/ostatni/cyklistika/277335-trentin-za-prispeni-martina-vyhral-sestou-etapu/), E7 (//sport/ostatni/cyklistika/277534-martin-zvysil-v-casovce-svoje-vedeni-kreuziger-vypadl-z-nejlepsi-desitky/), E8 (//sport/ostatni/cyklistika/277534-martin-zvysil-v-casovce-svoje-vedeni-kreuziger-vypadl-z-nejlepsi-desitky/), E9 (//sport/ostatni/277779-kreuziger-nezachytil-rozhodujici-unik-kolem-svycarska-ovladl-rui-costa/).

Roman Kreuziger
zdroj: ISIFA/EPA autor: Yoan Valat
  • "Nohy ještě nebyly takové, jaké bych potřeboval. Kvůli těm výkyvům můžu být nakonec spokojený, že jsem byl v desítce a měl jsem jednu dobrou etapu. Netušil jsem, jak tělo po té pauze zareaguje. Nakonec tam byly nějaké výkyvy, což jsme s trenérem při analýze přičítali právě delší pauze. Třeba v předposlední etapě to z mé strany vypadalo hodně nadějně, ale v neděli v další těžké etapě tělo nereagovalo, jak by mělo. Nebylo to špatným tréninkem, ale prostě v jeden den chyběla síla," řekl Roman Kreuziger s poukazem na šestitýdenní pauzu, kterou před švýcarským závodem měl.

Mnohem lepší výsledek čekal i v časovce, kterou prý hodně trénoval. "Ale vůbec mi nesedla," komentoval 19. místo se ztrátou více než minuty a půl na vítězného Tonyho Martina. Nyní již opět trénuje v Itálii, proto se nepředstaví na mistrovství republiky. "Bylo to po domluvě s trenérem. Mám naplánovaný blok v kopcích a rozhodli jsme se, že pro mě bude lepší v dalších dnech trénovat," uvedl. "Jednou bych samozřejmě chtěl mistrák vyhrát a vozit ten dres na Tour, ale teď není ten okamžik. Pokud vyhraje mistrák Leo König, bude ho letos na Tour určitě dobře prezentovat," prohlásil Kreuziger.

Republikové mistrovství se uskuteční ve Slavkově u Brna 26.-29. června. Program startuje čtvrteční časovkou, v níž se o svůj třetí triumf v řadě pokusí Jan Bárta – profil trati se dvěma 375 metrů vysokými převýšeními by však spíše měl sednout jeho týmovému kolegovi ze stáje Net-App Leopoldu Königovi. Trojici favoritů pak doplní Zdeněk Štybar. Mezi ženami bude největší kandidátkou na vítězství Martina Sáblíková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články