Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Kreuziger: Moje ambice jdou stranou, jsem tu k ruce Albertovi

Saint-Gildas-des-Bois – Zatím si na jubilejní sté Tour de France vede velice dobře i český jezdec Roman Kreuziger. Ač jeho hlavním úkolem je pomáhat lídrovi stáje Albertu Contadorovi k celkovému prvenství, drží se na průběžném pátém místě se stejným časem jako Contador. Jeho úkol je ale pro letošek jiný než dojet co nejlépe.

Je nám líto, video expirovalo.
Roman Kreuziger před 10. etapou Tour de France

"Zatím je to všechno fajn, cítím se poměrně dobře, ale jak říkám, moje ambice jdou stranou," opakuje Kreuziger. Český jezdec jednoznačně vyloučil, že by se při jeho výtečném umístění v celkovém pořadí po devíti odjetých etapách mohlo něco změnit na jeho roli Contadorova pomocníka.

"Jsem tady k ruce Albertovi a zatím se mi ta práce pro něj docela daří. Jsem spokojen, ale je potřeba s ním vydržet i ten poslední týden v Alpách. Věřím, že on tam bude hodně dobrý," uvedl na svém webu Kreuziger s dodatkem, že na dvě karty tým nehraje. "Absolutně ne, jedeme pořád na jednu, a to na Alberta. A myslím, že není důvod něco měnit. Jsem tu jako domestik Alberta," dodal. 

V celkové klasifikaci ztrácí na lídra Frooma minutu a 51 vteřin, na druhé místo Valverdeho jen 26 vteřin. "První kopce ukázaly, že dokáže být po ruce kapitánovi Contadorovi. Zatím to rozehrané mají dobře. Bohužel Contador asi neměl takový den, jaký by si představoval, ale ztráta je minimální," hodnotí bývalý elitní cyklista Ján Svorada.

Kreuziger je s dosavadním průběhem z pohledu svého týmu spokojený. "Přečkali jsme je (všechny etapy) poměrně dobře, ale cesta do Paříže je ještě dlouhá. Během těch tří týdnů se může stát cokoliv, každý může mít krizi. Albertovi nevyšel jeden den, ale rozhodně to není tak, že by měl Froome jisté vítězství na Tour. Jeho tým byl vpředu jeden den ve čtyřech a další den tam zůstal sám," připomněl Kreuziger. 

Na cyklisty čekal v pondělí první den volna, kdy mohli odpočívat před dalším náročným programem. "Ve středu je časovka, ta bude důležitá. V pátek je etapa do Lyonu, která je poměrně náročná a myslím, že tam začnou ujíždět úniky," předpovídá Kreuziger.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články