Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Finále závodu. Potvrdí Kittel svou neporazitelnost na Champs-Elysées?

Paříž – Nespadnout, oslavit a případně přihlížet sprinterskému finiši, to bude program závěrečného dne Tour de France pro mnohé závodníky. Chris Froome si během něj potřetí v Paříži sáhne na mistrovskou trofej. Na Champs-Elysées se ale nebude pouze dojíždět v turistickém tempu, nýbrž také sprintovat. Největší favorit Marcel Kittel své dva předchozí starty na pařížských okruzích proměnil ve vítězství, přidá nyní i třetí triumf? Přímý přenos sledujte od 16:00 na ČT sport a našem webu, spolu s Tomášem Jílkem komentují Petr Benčík a Stanislav Kozubek. Od 13:55 sledujte rovněž závod žen La Course.

Profil 21. etapy Tour de France 2016
zdroj: cyclingnews.com

Ve dvacáté etapě se podařilo rozluštit tajenku, kterou bylo celkové pořadí, a nyní zbývá jen dokončit závěrečný den a předat trofeje těm nejlepším. Chris Froome v Paříži převezme svou třetí trofej, dalšími oceněnými budou Adam Yates (nejlepší jezdec do 25 let), Peter Sagan (vítěz bodovacího závodu) a Rafal Majka (vítěz vrchařského závodu).

Ještě před slavnostním ceremoniálem se ale bude závodit. Jezdce čeká 113 kilometrů – většina z nich proběhne za konverzačního tempa, závodit se totiž začne až na devítce okruhů přímo v Paříži. Marcela Kittela pak v hromadném sprintu na Champs-Elysées vyzve množství špičkových sprinterů. Francouzské publikum bude doufat v triumf Bryana Coquarda (loni druhého), šance ale mají i spíše nevýrazný André Greipel (loňský vítěz) nebo John Degenkolb.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články