Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Závod udělá poklonu Cancellarovi a zamíří do švýcarského Bernu

Bern (Švýcarsko) – Jako určitou poctu Fabianu Cancellarovi jde vnímat šestnáctou etapu Tour de France. Švýcarská legenda jede svou poslední Tour, a tak se organizátoři rozhodli poslat peloton závodu do jeho rodné země. V Bernu by se mohli radovat sprinteři, svým profilem však etapa bude svědčit i klasikářům a všestrannějším závodníkům. Přímý přenos sledujte od 14:10 na ČT sport a našem webu, spolu s Tomášem Jílkem komentují Stanislav Kozubek a Pavel Padrnos.

Profil 16. etapy Tour de France 2016
zdroj: cyclingnews.com

Fabian Cancellara je velkou osobností Tour de France – nebylo by přehnané ho označit přímo za legendu závodu. Letos jede švýcarský jezdec svou poslední Tour, a i z toho důvodu se organizátoři vyslovili pro návštěvu jeho rodného Švýcarska. V Bernu to ale nevypadá na jeden z jeho dalších úspěchů, neboť profil etapy bude svědčit rychlejším jezdcům.

Závod se vrátí k větší porci kilometrů (patnáctá etapa jich měla 160, nyní 209), profil bude ale pro závodníky spíše odpočinkem. Na trase nečekají s výjimkou jedné "čtyřkové" žádné vrchařské prémie a pojede se jen jemně zvlněnou krajinou. Avšak závěr nebude jednoduchý pro "čisté" sprintery. Už v ulicích Bernu a na posledních kilometrech čeká na závodníky několik prudkých, jakkoliv krátkých, výšlapů. Až poslední kilometr je rovinatý.

Etapa Tour nekončila v Bernu už více než deset let, město se spíše vyskytuje jako součást Tour de Suisse. Při pohledu na závěr by se mohl radovat Peter Sagan – prudká a krátká stoupání, která se navíc v tomto případě pojedou po kostkách, mu svědčí jako málokomu. Šance má ovšem například i Greg Van Avermaet, Julian Alaphilippe a někteří další jezdci.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články