Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Froome: Neměl jsem žádné kolo, a tak bylo lepší běžet

Paříž – Když už nic jiného, postaral se Chris Froome o nejfantastičtější kus závodění za poslední roky. Jeho běh na Chatel Reynard mohl vypadat komicky, byla za ním ovšem duchapřítomná rozvaha. Froome neměl kolo a náhradní speciál byl izolován kdesi za hradbou doprovodných vozidel a motocyklů. A tak nezbývalo než běžet.

"To tedy bylo finále. V závěru před námi najednou zabrzdila motorka, do níž jsme spolu s Richiem (Portem) a Baukem (Mollemou) narazili. Další motocykl, který jel za námi, navíc najel na moje kolo a rozlomil ho," popisoval Froome. "Načež jsem si říkal – nemám žádné kolo a to nejbližší je kdesi daleko za námi, takže bude nejlepší běžet," dodal britský jezdec.

Kolo posléze dostal, i když mu viditelně příliš nepomáhalo – nešlo o pro něj určený speciál –, a nakonec dorazil ještě po jedné další výměně do cíle. Tam na něm bylo znatelné zklamání, protože zprvu to skutečně vypadalo, že přišel o vedení v závodě. Jury však nakonec jeho manko anulovala. "Jsem s tím rozhodnutím velmi spokojený. Myslím, že to tak bylo správně a chtěl bych jim za to poděkovat," uzavřel v cíli Froome, který nyní vede o 47 vteřin před druhým Adamem Yatesem.

Bauke Mollema, který byl také zapleten v kolizi, popisoval situaci podobně. "Stalo se to hrozně rychle, najednou jsme byli na zemi. Vlastně ani nevím, co se pořádně stalo. Motorka stála uprostřed cesty, zřejmě kvůli divákům. To se na posledním kilometru etapy nesmí stát," poznamenal Mollema, který nyní drží třetí příčku pořadí.

Je nám líto, video expirovalo.
Chris Froome vybíhá stoupání na Chatel Reynard


Zdroj
ČT sport, Cycling News

Hlavní zprávy

Nejčtenější články