Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Peloton si bude razit cestu rovinatým terénem do Montpellieru

Carcassonne (Francie) - Jedenáctá etapa zavede peloton závodu do Montpellieru, kde pravděpodobně dojde na hromadný spurt. Obhajovat tři roky staré vítězství bude André Greipel. Přímý přenos sledujte od 14:10 na ČT sport a našem webu, spolu s Tomášem Jílkem komentují Tomáš Konečný a Pavel Padrnos.

Profil 11. etapy Tour de France 2016
zdroj: cyclingnews.com

Tour se vrací z pyrenejského jihu směrem k Alpám, což s sebou nese nutnost rovinatých tranzitních etap. Jedenáctá etapa bude jednou z nich. Při svých 162 kilometrech nejde o žádnou extrémní porici, naopak bude patřit v letošním ročníku k těm kratším.  

Jen mírně zvlněná krajina nabídne dvě vrchařské prémie. Jak Cote de Minerve, tak Cote de Vilespassans však jsou ohodnoceny jen jako prémie té nejnižší, čtvrté kategorie, a neměly by způsobit problém ani těm v kopcích nejslabším jezdcům. Navíc při průjezdu druhou z těchto prémií bude do cíle zbývat ještě více než stovka kilometrů.

Ty zavedou peloton, který by měl bez větších komplikací zpacifkovat únik dne, až do Montpellieru. Už v ulicích důležitého francouzského města by poslední zatáčka měla přijít více než dva kilometry před páskou, tudíž nebude rozhodovat ani tak technická zdatnost jako čistá síla. Jí zatím nadmíru disponuje Mark Cavendish, v okruhu největších favoritů je dále Marcel Kittel, André Greipel - který tu vyhrál před třemi lety - nebo Bryan Coquard.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články