Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Contador: Jsem čerstvější než loni, do Francie si jedu pro vítězství

Paříž - Jako by se s ním ani příliš nepočítalo. Alberto Contador zdá se nepatří na stejnou úroveň jako Chris Froome a Nairo Quintana, mnozí ho dokonce nevidí ani jako kandidáta na pódiové umístění. Španělský jezdec však ani v 33 letech neskládá zbraně.

Alberto Contador
zdroj: ČTK/PA autor: Colin Flockton

Contador v minulém týdnu neabsolvoval španělské mistrovství, které se rozhodl na poslední chvíli vynechat kvůli chřipce. Přesto se podle vlastních slov cítí dobře - dokonce lépe než loni, když už měl v nohách tři týdny Giro d'Italia. "Jedna věc je jistá. Jsem čerstvější a doufám, že se tělo podle toho zachová. Loni jsem byl touhle dobou blíž hranici svých sil," říká Contador.

Španěl v minulých týdnech závodil na Critériu du Dauphiné, kde nadchl v horské časovce, jen aby mu v dalších etapách Chris Froome a další jezdci odjeli. I proto se s Contadorem jako by příliš nepočítá - Froome a Quintana jsou bráni jako hlavní favorité, za nimi se pak řadí jména jako Fabio Aru či Thibaut Pinot. "Já tam ale jedu s jediným cílem, a to je vyhrát. Jsou tam určitě další závodníci, kteří se skvěle připravili, ale počkejme si, co proti nim svedu," říká.

Alberto Contador o týmu Sky: "Každý, koho mají v sestavě na Tour, by mohl být v jiné stáji lídrem. Navíc ti ostatní, které nevzali, by hned mohli jet za nějaký tým. Sky jsou speciálně v horách o úroveň výš než ostatní, a to pro mě samozřejmě není příznivá zpráva. Ale tahle Tour bude plná překvapení a já do ní nejdu s tím, že jsem bez šance. To ani náhodou."

Ani Contador ale nemá slabý tým, vždyť trojice Roman Kreuziger, Rafal Majka a Robert Kišerlovski by se v jiném týmu také neztratila. "Navíc Peter Sagan, i když to není vrchař, tak bude velmi důležitým článkem na Tour. Je přesně tím typem závodníka, kterého chcete na své straně, když hodláte ostatní zaskočit. Bude klíčovým jezdcem, až budu chtít destabilizovat situaci," myslí si lídr stáje Tinkoff.

Tento tým přitom, jak známo, po sezoně končí. Contador nejdříve sice tvrdil, že půjde o jeho poslední sezonu, pak však změnil názor a v současnosti je jeho závodnická budoucnost v jednání. Smlouva zatím s nikým podepsána není. "Chci kolem sebe mít tu pravou skupinu závodníků. Tinkoff pro měl byl velmi důležitým sponzorem už od roku 2012 a za to bych mu chtěl poděkovat. Nicméně je škoda, že tým končí, protože ta týmová chemie nemůže být vytvořena přes noc - to chce čas. Pro nás je jedinou motivací výhra na Tour, čímž bychom Olegu Tiňkovovi poděkovali za jeho letitou podporu," uzavřel Contador.

Zdroj
ČT sport, cyclingnews.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články