Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Oslava a šampaňské pro Frooma, boj sprinterů. Tour míří do pařížského finále

Paříž – Už jen poslední etapa zbývá do konce letošního ročníku Tour de France. Na cyklisty čeká závěrečných 108,5 kilometrů, které je zavedou až na pařížskou Champs-Élysées. Zatímco o celkovém pořadí je rozhodnuto a vítěz Chris Froome se může během dne těšit na tradiční šampaňské v sedle svého speciálu, na sprintery čeká boj o etapový triumf. Přímý přenos sledujte na ČT sport nebo na našem webu od 16:10.

21. etapa Tour de France 2015
zdroj: letour.fr

Úsměvy, dobrá nálada, veselé diskuze mezi jezdci a především užívání si, že dorazili až sem. Tak bude vypadat velká část etapy, která zavede cyklisty z periférie Paříže až do jejího srdce. Ač by se mohlo ještě teoreticky bojovat o celkové umístění, nepsané pravidlo praví, že závěrečné kilometry by měly být pro cyklisty především radost a odměnou za předchozí dřinu.

Dále je potřeba zmínit další faktor, který útok například na vedoucího Chrise Frooma dělá víceméně nemožným. Sprinterské týmy si totiž v závěrečných kilometrech budou připravovat pozici pro závěrečný souboj na cílové rovince a je velice pravděpodobné, že nikoho do úniku nebudou chtít pustit.

Závodníky čeká na Champs-Élysées deset okruhů, u nichž se dá předpokládat, že se pojedou skutečně ve vysoké rychlosti. Mezi největší favority patří samozřejmě sprinterská esa. Zatím nejlépe si v této disciplíně na letošní Tour počíná Němec André Greipel, jenž má na kontě doposud tři etapové primáty.

O vytoužené vítězství bude bojovat Peter Sagan, který počtvrté v kariéře získal zelený trikot pro vítěze bodovací soutěže, ale na letošní Tour stále čeká na vítězství, když hned pětkrát byl druhý. Na výhru si ale brousí zuby i další. Mark Cavendish je rekordmanem na Champs-Élysées, když zde zvítězil už čtyřikrát. Alexander Kristoff by taky rád promluvil do boje o triumf a ve hře budou i další.

*** André Greipel, Mark Cavendish
** Alexander Kristoff, Peter Sagan,
* John Degenkolb

Je nám líto, video expirovalo.
Představení 21. etapy Tour de France
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články