Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Závodníci projedou v kopcovité etapě Bretaní

Rennes (Francie) - Na půdu francouzské Bretaně se peloton dostal již ve včerejší sedmé etapě, nyní se v této oblasti naplno uhnízdí. Kopcovitá druhá polovina etapy napovídá, že nepůjde o etapu pro sprintery - jejich šance by měla posléze zpečetit ještě závěrečná vrchařská prémie třetí kategorie. Jméno Joaquíma Rodrígueze je tedy tím, na které se budou upírat zraky ostatních. Přímý přenos sledujte od 14:10 na ČT sport a našem webu.

Profil 8. etapy Tour 2015
zdroj: cyclingstage.com

Je-li možné s jednou ze stájí počítat téměř na jisto do úniku, jde o domácí druhodivizní Bretagne-Séche Environnement. Na domácí půdě se budou chtít jezdci hájící její barvy dozajista předvést a dá se říci, že pro tento tým jde o největší událost v jeho historii na Tour de France. Body do vrchařské soutěže bude chtít nadále sbírat Daniel Teklehaimanot, avšak po dvou náročných dnech v únicích je jeho účast v tom dnešním nepravděpodobná.

Rozhodovat by se mělo na Mur de Bretagne - jde o stoupání třetí kategorie, dva kilometry dlouhé s průměrem procent 6,9. Ačkoliv se nejedná o takový náročný test jako před několika dny ještě v Belgii na Mur de Huy, jistě způsobí mezery v pelotonu. K okruhu favoritů lze počítat i jezdce na celkové pořadí, především Vincenzu Nibalimu by tento závěr měl sedět. Chris Froome zase v závodě již ukázal, že má vynikající formu. Nebezpečný bude Alejandro Valverde, tedy v případě, že se nepojede na lídra Movistaru Naira Quintanu. Zapomínat by se nemělo ani na domácího Tonyho Gallopina. První volbou by však měl být explozivní Joaquím Rodríguez, kterému tento typ finišů nanejvíc vyhovuje.

*** Joaquím Rodríguez
**  Alejandro Valverde, Tony Gallopin, Vincenzo Nibali
*   Chris Froome, Dan Martin

Je nám líto, video expirovalo.
Představení 8. etapy Tour de France 2015
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články