Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Cavendish se dostal na čáře před Greipela se Saganem

Livarot (Francie) - Mark Cavendish získal ve Fougeres své dvacáté šesté vítězství v kariéře na Tour de France. Druhý skončil André Greipel těsně před Peterem Saganem, který nadále sbírá pódiová místa. Žlutý dres oblékne Chris Froome.

Mark Cavendish
zdroj: ČTK/AP autor: Laurent Cipriani

Na čele závodu se v úniku stejně jako v minulé etapě pohyboval Daniel Teklehaimanot. V pětici uprchlíků měl jasné ambice - vyhrát vrchařskou prémii a připsat si další bod do klasifikace. To se mu také povedlo, a tak si přinejmenším na další den zajistil puntíkatý dres. Únik se držel na čele po 170 kilometrů, jeho odstup ale pro peloton nikdy nebyl žádnou hrozbou. Sedmá etapa byla poslední ryze sprinterskou před nástupem hor, a tak si sprinterské týmy musely hledět svých cílů - hromadného finiše v bretaňském Fougeres.

Na špičce pelotonu otrocky dřeli Thomas de Gendt a Michal Golaš, kteří z ní takřka neslezli. Ostatní závodníci se po náročných předchozích dnech šetřili - nikdo neměl zájem o nevítaný vzruch a akci. Závodit se začalo až na posledních dvaceti kilometrech, kdy byl dostihnut únik a dopředu šli sprinteři.

Tempo se snažila tahat stáj Giant-Alpecin, od ní to 1,5 km před cílem převzalo FDJ s Lotto-Soudal. Pod značkou posledního kilometru se do čela začal tlačit André Greipel. Jeho brzký nástup ale v poslední stovce metrů dokázal předčit Mark Cavendish, který si připisuje první vítězství v ročníku a své dvacáté šesté na Tour vůbec. Na třetím místě dokončil Peter Sagan, s mírným odstupem za ním sprintovali John Degenkolb a Alexander Kristoff.

Cyklistický závod Tour de France - 7. etapa Livarot - Fougéres (190,5 km):

1. Cavendish (Brit./Etixx-Quick-Step) 4:27:25, 2. Greipel (Něm./Lotto), 3. Sagan (SR/Tinkoff-Saxo), 4. Degenkolb (Něm./Giant), 5. Kristoff (Nor./ Kaťuša), 6. Démare (Fr./FDJ), 7. Farrar (USA/Team MTN), 8. Van Rensburg (JAR/Team MTN), 9. Cimolai (It./Lampre), 10. Bennett (Ir./Bora-Argon), ...35. Štybar (ČR/Etixx-Quick-Step), 47. Kreuziger (ČR/Tinkoff-Saxo) všichni stejný čas, 111. Bárta (ČR/Bora-Argon) -24, 182. König (ČR/Sky) -1:33.

Průběžné pořadí: 1. Froome (Brit./Sky) 26:40:51, 2. Sagan -11, 3. Van Garderen (USA/BMC) -13, 4. Gallopin (Fr./Lotto) -26, 5. Van Avermaet (Belg./BMC) -28, 6. Urán (Kol./Etixx-Quick-Step) -34, 7. Contador (Šp./Tinkoff-Saxo) -36, 8. Štybar -52, 9. Thomas (Brit./Sky) -1:03, 10. Barguil (Fr./Giant) -1:07, ...14. Kreuziger -1:51, 97. Bárta -24:16, 140. König -35:01.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články