Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

König: Hlavně moc nezrelaxovat v hlavě

Port de Bale – Zpočátku to s výsledkem Leopolda Königa na jeho premiérové Tour de France nevypadalo zrovna růžově, v Alpách však ukázal český jezdec svou sílu a vyšvihl se do elitní desítky celkového pořadí "Staré dámy." Lídr stáje NetApp ví, že aby mohl navázat na výkony posledních dní i v Pyrenejích, je potřeba ve volném dni především neztratit koncentraci.

Je nám líto, video expirovalo.
König: Během dne volna hlavně moc nezrelaxovat hlavu

"Hlavně v hlavě moc nezrelaxovat. Mozek dá tělu impuls, že se svaly úplně uvolní a nemají pak patřičný stres. A to také není úplně dobré," myslí si König. Poslední etapy v Alpách, v nichž se König po špatném startu dokázal prodrat do první desítky, jsou pro českého jezdce velkým povzbuzením. "S o to větším sebevědomím jdu do Pyrenejí a už se na ně strašně těším," prohlásil.

Königův tým NetApp nepatří mezi stáje patřící do World Tour a na "Staré dámě" startuje na divokou kartu, i proto si může český jezdec užívat výsadní role lídra na nejprestižnějším závodě světa, což je také hlavní důvod, proč v týmu po loňské úspěšné Vueltě zůstal. Přesto se prý má v roli lídra stále co učit. "Pro mě je to pořád a i do budoucna strašně moc učení, protože já nejsem vůdčí typ," přiznal.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články