Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Poslední tajenka: Pro koho bude oblouk na Champs-Élysées vítězný?

Paříž – Jubilejní stý ročník Tour de France vrcholí. Pořadatelé připravili na závěr výjimečného ročníku výjimečného závodu výjimečný závěr. Peloton bude sice opět finišovat na Champs-Élysées, jak se stalo v posledních čtyřiceti letech tradicí, ale tentokrát si to nejlepší sprinteři rozdají o vítězství za umělého osvětlení. Brit Chris Froome má už celkové vítězství v kapse. Poslední nezodpovězenou otázkou je: Dokáže Marc Cavendish zvítězit pod vítězným obloukem popáté v řadě? Přímý přenos vysílá ČT sport a náš web od 17:40.

Startuje se v 18:15 v sídle francouzských panovníků ve Versailles. Na peloton čeká celkem 133,5 kilometru a dvě vrchařské prémie čtvrté kategorie, které však už nijak nepromluví do boje o puntíkatý trikot. Ten zůstane v držení Kolumbijce Naira Quintany.

Slovák Peter Sagan je zase jistým vítězem mezi sprintery. Právě jejich doménou bude s největší pravděpodobností závěrečná etapa. Cavendish to v cestě za pátým triumfem za sebou nebude mít vůbec jednoduché. Kromě Sagana si zuby na prvenství v centru francouzské metropole brousí i Němci André Greipel a Marcel Kittel, který letos zvítězil už ve třech etapách.

Je jasné, že britská nadvláda na Tour de France bude pokračovat už druhým rokem. Bradleyho Wigginse vystřídá na trůnu Froome. Jeho vítězství je suverénní, více než pětiminutový rozdíl mezi ním a druhým Quintanou je největší od roku 2004, kdy zvítězil dopingový hříšník Lance Armstrong.

Romanu Kreuzigerovi se nepovedl jeho hlavní úkol, a to dovést lídra své stáje Alberta Contadora k vítězství, může být však navýsost spokojený se svým výkonem. Páté místo znamená nejen jeho životní výsledek, ale také nejlepší české umístění na Tour de France v historii.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články