Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Po těžké časovce čeká na peloton dvojitá porce Alpe d'Huez

Gap – Cyklistická Tour de France míří do finiše a po těžké středeční časovce připravili pořadatelé na unavený peloton další obtížnou zkoušku – slavný Alpe d'Huez. A jelikož se letos jede jubilejní stý ročník, vyšplhají se cyklisté na tento vrchol hned dvakrát, nejdříve 50 kilometrů před cílem a následně v samotném závěru etapy. Na 21 kilometrů dlouhém stoupání se očekává až milion fanoušků. Přímý přenos sledujte od 12:25 na ČT sport a našem webu.

Peloton Tour de France
zdroj: AP Photo autor: Christophe Ena

Peloton se vydá na 172 kilometrů dlouhou kalvárii z cílového města úterní etapy Gapu a už před prvním stoupáním na Alpe d'Huez ho čekají hned tři vrchařské prémie, další pak 40 kilometrů před cílem na nejvyšším bodě etapy Col de Sarenne.

Právě mezi Alpe d'Huez a tímto místem se nachází nejzrádnější úsek etapy, prudký a nebezpečný sjezd, který si cyklisté vyzkoušeli už na letošním Critériu du Dauphiné. Spekulovalo se proto, že v případě nepříznivého počasí by pořadatelé mohli etapu ukončit už po prvním výjezdu na Alpe d'Huez.

Ředitel závodu Jean-Francois Pescheux však tuto možnost kategoricky odmítl. "Tohle je Tour de France. Déšť nikdy nezastavil Tour de France. Musela by to být opravdu přírodní katastrofa, která by zablokovala silnici, nebo něco podobného," uvedl Pescheux.

Průběžné pořadí před 18. etapou:

1. Froome 66:07:09, 2. Contador -4:34, 3. Kreuziger -4:51, 4. Mollema (Niz./Belkin) -6:23, 5. Quintana -6:58, 6. Rodríguez -7:21, 7. Ten Dam (Niz./Belkin) -8:23, 8. Fuglsang -8:56, 9. Kwiatkowski -11:10, 10. Martin (Ir./Garmin) -12:50.

Je nám líto, video expirovalo.
Profil 18. etapy Tour de France

Hlavní zprávy

Nejčtenější články