Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Etapa do Tours nabízí jednu z posledních možností spurtérům

Fougéres – Jednu z posledních možností pro vyniknutí nabízí elitním spurtérům 12. etapa jubilejního stého ročníku Tour de France. Na převážně rovinatých 218 kilometrech mezi Fougéres a Tours by měly hlavní roli hrát spurtérské týmy a dá se samozřejmě očekávat hromadný dojezd. V programu etapy je také jedna sprinterská prémie na 166. kilometru v Savigné-sur-Lathan.

Hromadný spurt na Tour de France
zdroj: AP autor: Laurent Cipriani

Pod drobnohledem bude zejména Mark Cavendish, který si při středeční časovce musel vyslechnout pískot části diváků a jeden z fanoušků jej dokonce polil močí. Příčinou bylo nevybíravé chování britského jezdce v závěru 10. etapy, kdy při hromadném dojezdu sestřelil Nizozemce Toma Veelerse. Potlučený člen stáje Argos-Shimano poté žádal Cavendishovu diskvalifikaci, jury se však k vyloučení legendárního spurtéra neodhodlala.

Je nám líto, video expirovalo.
Profil 12. etapy Tour de France

Žlutý trikot by měl bez větších problémů udržet lídr stáje Sky Chris Froome, který v časovce zvýšil svůj náskok na druhého Alejandra Valverdeho už na 3 minuty a 25 vteřin. Jediný český zástupce v pelotonu slavného závodu Roman Kreuziger drží výbornou pátou pozici, na vedoucího Frooma ztrácí necelé čtyři minuty.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články