Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Veelers chtěl Cavendishovu diskvalifikaci poté, co ho Brit srazil

Saint-Malo (Francie) – Na první pohled děsivě vypadající pád Toma Veelerse poznamenal závěr 10. etapy Tour de France. Nizozemský cyklista vyvázl naštěstí "jen" s odřeninami a rozříznutým pravým kolenem, v cíli však požadoval diskvalifikaci Marka Cavendishe, který ho srazil k zemi. Rozhodčí však možná i s přihlédnutím ke slavnému jménu Cavendishe z etapy nevyloučili.

Tom Veelers po pádu v závěru 10. etapy
zdroj: ČT24

"Potlučený a poškrábaný úplně ze všech stran. Ale jo, jsem v pořádku," ujistil v cíli jezdec stáje Argos-Shimano. Zhlédnutí opakovaného záznamu Veelerse ujistilo, že srážku jednoznačně způsobil Cavendish. "Měl by být (z etapy) diskvalifikován. Žádám přinejmenším omluvu," řekl osmadvacetiletý Veelers. Na zemi skončil krátce poté, co připravil pozici pro pozdějšího etapového vítěze Marcela Kittela.

"Přenechal jsem vedení Marcelovi, a když jsem udělal svoji práci, šel jsem z cesty. Cavendish se snažil natlačit vlevo, nejspíš ve snaze ho následovat. Dotkl se mých řídítek a shodil mě z kola," popsal Veelers. Cavendish se musel spokojit se třetím místem, a přestože se za incident omluvil, odmítl, že by se jednalo o úmysl. Zapravdu mu dali i rozhodčí, kteří ho po prostudování záznamu nijak netrestali.

"Pokud se někdo snaží navodit něco jako 'Hele, Mark Cavendish, to vypadá na nebezpečný sprint,' tak je úplně mimo," hájil se Cavendish, když odpovídal na opakované otázky novinářů na okolnosti nehody a zda cítí vinu. V jednu chvíli mu došla i trpělivost a sebral jednomu z reportérů mikrofon. Později jej ale vrátil. 

Je nám líto, video expirovalo.
Závěr 10. etapy Tour de France a vítězství Marcela Kittela
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články