Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Wiggins triumf na Tour de France neobhájí, na start ho nepustí zdraví

Londýn - Nepříjemná zpráva pro milovníky slavné Tour de France. Letošní jubilejní 100. ročník etapového závodu se pojede bez jedné z hlavních hvězd Bradleyho Wigginse. Třiatřicetiletého britského cyklistu stále sužují potíže s kolenem, kvůli kterým nemůže naplno trénovat. Podle britského tisku zdravotní problémy nesouvisejí s pádem na nedávném Giru d'Italia, které Wiggins nedokončil.

Bradley Wiggins
zdroj: Getty Images autor: Bryn Lennon

Populární jezdec stáje Sky, který si ještě nedávno brousil zuby na obhajobu loňského prvenství na "Staré dámě", odstoupil z dalšího vrcholu sezony kvůli zánětu dýchacích cest před 13. etapou. Po jedné z etap, které peloton absolvoval v dešti a chladu, si ale rovněž postěžoval na problémy s levým kolenem. Během sedmé etapy přitom Wiggins upadl na pravé koleno.

Přetrvávající potíže jsou podle všeho dlouhodobějšího rázu a Wigginsovo zotavení zabere delší dobu, než se čekalo. "Mohu potvrdit, že při všech těch překážkách teď Bradley nemůže naplno trénovat. Situaci velmi pečlivě sledujeme," uvedl pro list Guardian týmový manažer Dave Brailsford.

Krátce nato přišla definitiva - britská stáj potvrdila, že Wiggins nebude v nominaci na Tour figurovat. "S tou nemocí, zraněním a následným léčením už se Bradley dostal za hranici, odkdy by se zvládl dobře připravit na Tour. Je to velká ztráta, ale za těchto okolností s ním při tvorbě týmu na Tour nemůžeme počítat," uvedl Brailsford v prohlášení.

Letošní ročník slavného závodu začne 29. června. Stáj však již dopředu avizovala, že tentokrát zvolí jiného lídra než Wigginse, vítěze olympijské časovky z Londýna. Tím bude po úspěšném vstupu do sezony Chris Froome, druhý muž celkového pořadí loňského ročníku Tour.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články