Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Peschkeová se do druhého finále v All England Clubu nepodívá, končí i Voráčová

Londýn - Putování Květy Peschkeové ve čtyřhře na letošním Wimbledonu skončilo v semifinále. Vítězka travnatého grandslamu z roku 2011 prohrála po boku Anny-Leny Grönefeldové z Německa s ruským párem Jelena Vesninová - Jekatěrina Makarovová 5:7 a 2:6. Končí i Renata Voráčová, která usilovala o první postup do finále na grandslamu v kariéře. Krátce před turnajem vytvořila pár s Japonkou Makoto Ninomijaovou, po tříhodinovém boji nicméně podlehla Chan Hao-Ching z Tchaj-wanu a Rumunce Monice Niculescuové 6:7, 6:4, 7:9.

Květa Peschkeová (vlevo) si finále letošního Wimbledonu nezahraje
zdroj: EMPICS autor: Stephen Pond

Od začátku utkání Peschkeová s Grönefeldovou dotahovaly náskok olympijských vítězek z Ria de Janeiro. V prvním setu třikrát prohrála Němka a jednou i česká tenistka. Třikrát dokázaly získat ztracený brejk zpět, ale napočtvrté už ne. "Byly tam šance a trošku nám to proklouzlo mezi prsty," řekla Peschkeová.

Druhý set začala ztrátou podání Peschkeová a česko-německý pár měl problém zakončit na síti voleje. Rusky výborně bránily a dobře returnovaly. Vesninová se blýskla několika přesnými loby a vysloužila si i potlesk Peschkeové. Právě česká hráčka přišla ve druhém setu ještě jednou o servis a po hodině a půl byl konec.

"Ve druhém setu už byly na koni, začaly hrát líp. V jednom byly mnohem lepší a to byl servis. Podáním si hodně pomohly," řekla Peschkeová. Z účasti ve svém osmém grandslamovém semifinále měla radost. "To je skvělé. Jsme spokojené, i když je lepší být spokojený až na konci, ale byl to výborný turnaj pro nás obě a doufejme, že to dál půjde taky," řekla Peschkeová.

Dvaačtyřicetiletá hráčka získala ve Wimbledonu jediný grandslamový titul. Před šesti lety uspěla v páru se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou. Od té doby žádná česká tenistka čtyřhru na londýnské trávě nevyhrála. Ve finále se naposledy představily Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou v roce 2012.

Grandslamový turnaj Wimbledon v Londýně (tráva, dotace 31,6 milionu liber):

Ženy:

Čtyřhra - semifinále: Makarovová, Vesninová (2-Rus.) - Grönefeldová, Peschkeová (12-Něm./ČR) 7:5, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články