Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Dva páry s Češkami v semifinále Wimbledonu. Mezi čtyřmi nejlepšími jsou Voráčová a Peschkeová

Londýn – Dvojí zastoupení má český tenis v semifinále čtyřhry žen ve Wimbledonu. Mezi nejlepší čtyři páry postoupila bývalá deblová vítězka v All England Clubu Květa Pescheková a poprvé na grandslamu i Renata Voráčová.

Květa Peschkeová
zdroj: Getty Images

Peschkeová v páru s Němkou Annou-Lenou Grönefeldovou porazily na centrkurtu favorizovaný tchajwansko-švýcarský pár Chan Yung-Jan, Martina Hingisová, který letos ještě na trávě neprohrál, ve třech setech 6:4, 3:6 a 6:4. O postup do finále budou hrát s ruskou dvojicí Jelena Vesninová, Jekatěrina Makarovová.

Dvaačtyřicetiletá Peschkeová vyhrála jediný grandslamový titul ve Wimbledonu před šesti lety. Tehdy uspěla v páru se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou. Od té doby žádná česká tenistka čtyřhru na londýnské trávě nevyhrála.

Ve 33 letech a při pětačtyřicátém grandslamovém startu je poprvé v semifinále Voráčová. S Japonkou Makoto Ninomijaovou ve čtvrtfinále zdolaly Rusku Světlanu Kuzněcovovou a Kristinu Mladenovicovou z Francie dvakrát 6:4.

Dalšími soupeřkami Voráčové s Ninomijaovou budou Chan Hao-Ching a Monica Niculescuová. Tchajwanka s Rumunkou ve čtvrtfinále zastavily jinou Češku, Markétu Vondroušovou s Američankou Cici Bellisovou porazily 6:3 a 6:4.

Výsledky Wimbledonu

Ženy

Čtyřhra - čtvrtfinále: Grönefeldová, Peschkeová (12-Něm./ČR) - Chan Yung-Jan, Hingisová (3-Tchaj-wan/Švýc.) 6:4, 3:6, 6:4, Ninomijaová, Voráčová (Jap./ČR) - Kuzněcovová, Mladenovicová (Rus./Fr.) 6:4, 6:4, Chan Hao-Ching, Niculescuová (9-Tchaj-wan/Rum.) - Bellisová, Vondroušová (USA/ČR) 6:3, 6:4. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články