Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kvitová a Siniaková končí, Šafářová je v osmifinále

Londýn – Petra Kvitová třetí titul na londýnské trávě nezíská. Česká tenistka podlehla Jekatěrině Makarovové z Ruska 0:2 po setech 5:7, 6:7. Postup do 4. kola naopak slaví Lucie Šafářová, která odvrátila v duelu se Slovenkou Janou Čepelovou mečbol a po necelých třech hodinách zvítězila 4:6, 6:1, 12:10. S turnajem se kromě Kvitové loučí i Kateřina Siniaková, která nestačila na favorizovanou Agnieszku Radwaňskou 3:6 a 1:6.

Petra Kvitová
zdroj: Reuters autor: Henry Browne

Před rokem dohrála Kvitová při obhajobě titulu z roku 2014 ve 3. kole. Letos neprožívá úplně povedenou sezonu a doufala, že se ve Wimbledonu chytí. V utkání s rovněž levou rukou hrající Makarovovou se hodně snažila, ale chyběly jí jistota a uvolněnost v úderech.

Zápas Kvitové s Makarovovou začal v pátek a česká tenistka ztratila úvodní set poměrem 5:7. Pak byl zápas přerušen kvůli dešti. Také dnešní dohrávku dvakrát narušilo počasí, Češka za stavu 5:4 nevyžila setbol a sadu následně ztratila v tie-breaku (5:7).

"Nemůžu si vyčítat, že bych do toho nedala všechno. Jsem ráda za to, jaká to byla úroveň a jak jsem to odehrála. Ráda bych, aby to dopadlo jinak, ale ona mi v důležitých momentech nedala nic zadarmo, musela jsem si to uhrát a to jsem vždy zkazila. Bojovala jsem, ale nešlo to," řekla Kvitová novinářům.

Příští soupeřkou Makarovové bude další česká hráčka Barbora Strýcová. Jejich zápas 3. kola by se měl uskutečnit v neděli.

Utkání Šafářové bylo čtyřikrát přerušeno

Lucie Šafářová otočila podruhé během letošního Wimbledonu zápas z mečbolu. Slovenskou tenistku Janu Čepelovou zdolala po obrovské bitvě 4:6, 6:1, 12:10 a je v osmifinále. Do této fáze travnatého grandslamu v Londýně se dostala třetím rokem v řadě. O čtvrtfinále si zahraje s Kazaškou Jaroslavou Švedovovou.

S Čepelovou, která senzačně vyřadila světovou dvojku a vítězku Roland Garros Garbiňe Muguruzaovou, bojovala Šafářová dohromady dvě hodiny a 45 minut. Zápas však byl čtyřikrát přerušen kvůli dešti.

Šafářovou, která v prvním kole odvrátila tři mečboly deblové partnerce Mattekové-Sandsové, dělil opět jediný míč od vyřazení. Na konci třetího setu za stavu 8:9 a 30:40. Slovenka však při mečbolu zahrála return do sítě.

Nervydrásající souboj vygradoval v koncovce. Zkušenosti a pevné nervy stály na straně české hráčky, která se po vítězství 12:10 mohla radovat z postupu do osmifinále. "Celkem to trvalo šest hodin. Nejhorší bylo asi zastavování hry. Sotva se dostanete do tempa, zase jdete z kurtu. Několikrát jsme se rozehrávaly. To hrozně vysává energii. Jsem ráda, že jsem zůstala soustředěná a že jsem to vybojovala," uvedla Šafářová na konci dlouhého dne.

Kateřina Siniaková
zdroj: ČTK autor: Pavel Lebeda

Siniaková nestačila na favorizovanou Radwaňskou

Siniaková vyřadila o kolo dříve turnajovou třicítku Caroline Garciaovou z Francie a troufala si také na Radwaňskou. V utkání s bývalou finalistkou Wimbledonu a loňskou vítězkou Turnaje mistryň ale narazila. Polka se skvěle hýbala a nutila hrát soupeřku mnoho úderů navíc, z kterých Češka kazila. Naopak Radwaňská v prvním setu udělala jen jednu chybu a jeden brejk jí k zisku sady stačil.

Siniaková se snažila vydržet co nejdéle ve výměně nebo přejít k síti a hrát útočně, ale proti Radwaňské nic nefungovalo. Česká tenistka ve druhé sadě přišla třikrát o podání a za hodinu a dvě minuty o celý zápas. Postupem do 3. kola si nicméně dvacetiletá hráčka vylepšila grandslamové maximum a v příštím vydání žebříčku WTA by se mohla vrátit do světové stovky.

"Myslím, že jsem nehrála špatně a dodá mi to sebevědomí. Budu trénovat, aby se to stále zlepšovalo. Je dobře, že jsem si zahrála s top hráčkou, a myslím, že na ně mám. Nemůžu být spokojená, protože to dneska nevyšlo, ale úspěch to je," řekla Siniaková, která se v příštím vydání žebříčku WTA vrátí do světové stovky a do konce roku má odvážný plán. "Ráda bych to viděla v padesátce. Hru na to mám, musím to vylepšovat a makat a bylo by to super, kdyby to na koci bylo," řekla Siniaková.

Duo H+H postoupilo do 2. kola

Před prvním deštěm stihly dohrát 1. kolo deblistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká. Šesté nasazené a stříbrné olympijské medailistky z Londýna porazily čínský pár Liang Čchen, Wang Ja-fan až po boji a třech setech 7:6, 3:6 a 9:7.

Výsledky Wimbledonu:

Muži: Dvouhra - 3. kolo: Goffin (11-Belg.) - Istomin (Uzb.) 6:4, 6:3, 2:6, 6:1, Tomic (19-Austr.) - Bautista (14-Šp.) 6:2, 6:4, 6:4.

Čtyřhra - 1. kolo: Štěpánek, Zimonjič (14/Srb.) - Johnson, Querrey (USA) 7:6 (7:4), 6:3, Rosol, Džazírí (Tun.) - Evans, Glasspool (Brit.) 6:4, 6:2.

Ženy: Dvouhra - 3. kolo: A. Radwaňská (3-Pol.) - Siniaková 6:3, 6:1, Keysová (9-USA) - Cornetová (Fr.) 6:4, 5:7, 6:2, Cibulková (19-SR) - Bouchardová (Kan.) 6:4, 6:3.

Čtyřhra - 1. kolo: Peschkeová, Grönefeldová (Něm.) - Kuzněcovová, Vinciová (Rus./It.) 5:7, 6:2, 6:1, Strýcová, Krajiceková (Niz.) - Erraniová, Kalašnikovová (15-It./Gruz.) 4:6, 7:5, 6:2, Garciaová, Mladenovicová (2-Fr.) - Voráčová, Schuursová (Niz.) 6:2, 6:2.

Smíšená čtyřhra - 1. kolo: Krejčíková, Sá (Braz.) - Stosurová, Peers (Austr.) 6:4, 4:6, 6:4. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy