Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Vysmátý Del Potro je po třech letech znovu na Wimbledonu

Londýn - Argentinský tenista Juan Martín del Potro letos prochází areálem All England Clubu rozzářen víc než ostatní hráči. Aby ne, po čtyřech operacích zápěstí a po dvou a půl letech je znovu na grandslamu a vyhrál 1. kolo.  

Juan Martín del Potro
zdroj: Reuters

Ve Wimbledonu vítěz US Open 2009 zvládl před deštěm, který předčasně ukončil program druhého dne, duel se Stéphanem Robertem z Francie a zvítězil 3:0 na sety. "Je to nádherné, jsem po třech letech zpět ve Wimbledonu," řekl sedmadvacetiletý Del Potro po svém prvním vystoupení na londýnské trávě od roku 2013. V pavouku turnaje velké čtyřky naposledy figuroval na Australian Open v lednu 2014.

Kariéru bývalého čtvrtého hráče světa výrazně přibrzdily problémy se zápěstími. Levé měl operované třikrát a pravé jednou. Uvažoval i o konci kariéry. Po mnoha rehabilitacích a tréninku je ale zpět na kurtu a vrací se do formy. "Znovu si tenis užívám," řekl aktuálně 165. hráč žebříčku ATP ve Wimbledonu.

"Začínáme se bavit o mé hře, a nikoli o zápěstí. To je důležité. Chtěl bych na tour ještě pár let vydržet a myslím, že jsem teď blízko k naplnění tohoto cíle." Letos už hraje Del Potro osmý turnaj a dvakrát došel do semifinále. Nyní si vylepšil zápasovou bilanci na 12 výher a sedm porážek. "Cítím se lépe každý týden, dělám malé krůčky dopředu. Ráno vstanu, naplánuju i odehraju trénink."

Skoro dvoumetrový Del Potro hraje pravou rukou, ale levou potřebuje k obouručnému bekhendu. Jeho největší zbraní ale je zabijácký forhend, z kterého vyslal na Roberta dvacet vítězných míčů, zatímco z bekhendu ani jeden. "Pracuji na tom mentálně, pořád to trochu bolí, když se do toho chci opřít," řekl.

Ve druhém kole Wimbledonu může ukázat záblesky své obnovené kariéry proti čtvrtému nasazenému Stan Wawrinkovi ze Švýcarska. "Je to skvělý hráč a už se na zápas těším. Bude to zajímavé," řekl vítěz dvou grandslamů Wawrinka. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články