Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Hlaváčková s Hradeckou jdou dál, Štěpánek je s Paesem v semifinále

Londýn – Bez větších obtíží prošly do čtvrtfinále ženské čtyřhry Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou. Turnajové dvojky potvrdily roli favoritek proti španělské dvojici Solerová-Espinosová a Suárezová Navarrová, když zvítězily 6:4 a 6:3. O překvapení se postarala Barbora Záhlavová-Strýcová, která se svou partnerkou Julií Görgesovou vyřadila nasazené jedničky, Italky Erraniovou a Vinciovou, po setech 3:6, 6:3, 6:2

Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou
zdroj: AP autor: Kirsty Wigglesworth

Loňské finalistky Wimbledonu Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou ani ve třetím zápase neztratily set a potvrzují, že se jim v All England Clubu mimořádně daří. Loni tu při grandslamovém turnaji prohrály až finále s americkými sestrami Serenou a Venus Williamsovými a totéž zopakovaly i na následném olympijském turnaji.

Do čtvrtfinále pronikly ještě dvě české tenistky s německými spoluhráčkami. Květa Peschkeová už v pondělí postoupila spolu s Annou-Lenou Grönefeldovou, v druhé části pavouka uspěly Barbora Záhlavová-Strýcová s Julií Görgesovou, které otočily utkání s vedoucími hráčkami deblového světového žebříčku Sarou Erraniovou a Robertou Vinciovou.

Po vyřazení turnajových jedniček Erraniové a Vinciové se ocitl v pozici největších favoritek druhý nasazený pár Hlaváčková, Hradecká. O účast mezi nejlepšími čtyřmi se H+H utkají s Australankami Ashleigh Bartyovou a Casey Dellacquovou. 

Štěpánek se dostal se čtyřhrou do semifinále

Radek Štěpánek je prvním českým semifinalistou letošního Wimbledonu. Společně s Indem Leandrem Paesem, s nímž tvoří čtvrtý nasazený pár, zdolali ve čtvrtfinále čtyřhry francouzsko-srbskou dvojici Julien Benneteau, Nenad Zimonjič 4:6, 6:4, 6:3, 6:4.

Štěpánek sice ve dvouhře musel minulý týden skrečovat kvůli zraněnému stehnu zápas 2. kola, výsledky následného vyšetření ho ale přesvědčily, aby se z debla neodhlašoval. S Paesem vloni triumfoval na Australian Open a hrál o titul na US Open. Jejich semifinálový soupeř vzejde z duelu Ivan Dodig, Marcelo Melo - James Blake, Jürgen Melzer.

Výsledky tenisového Wimbledonu:

Čtyřhra ženy - 3. kolo:

Hlaváčková, Hradecká (2-ČR) - Suárezová, Solerová (Šp.) 6:4, 6:3, Görgesová, Záhlavová-Strýcová (16-Něm./ČR) - Erraniová, Vinciová (1-It.) 3:6, 6:3, 6:2. 

Čtyřhra muži - čtvrtfinále:

Paes, Štěpánek (4-Indie/Česko) - Benneteau, Zimonjič (11-Fr./Srb.) 4:6, 6:4, 6:3, 6:4, B. Bryan, M. Bryan (1-USA) - Bhúpathí, Knowle (8-Indie/Rak.) 7:6 (7:5), 7:6 (7:3), 7:6 (7:4), Bopanna, Roger-Vasselin (14-Indie/Fr.) - Lindstedt, Nestor (6-Švéd./Kan.) 7:5, 7:6 (7:3), 6:7 (4:7), 6:7 (3:7), 6:2.

Smíšená čtyřhra - 2. kolo:

Matkowski, Peschkeová (11-Pol./ČR) - Ram, Spearsová (Izr./USA) 7:5, 7:5; Rojer, Duševinová (Niz./Rus.) - Mirnyj, Hlaváčková (4-Běl./ČR) 7:6 (7:3), 6:3.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články