Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Štěpánek není stoprocentní, ale Paese nechtěl nechat ve štychu

Londýn - Radek Štěpánek nedohrál kvůli zraněné levé noze ve Wimbledonu druhé kolo dvouhry, lékaři ale zjistili, že stehenní sval nemá natržený. Český hráč tak i s hendicapem nastoupil s Indem Leanderem Paesem v Londýně do čtyřhry. "Není to dobrý, ale neměl jsem srdce to parťákovi pustit. V deblu se můžu trošku schovat, protože tam mám parťáka," vysvětlil Štěpánek. S Paesem porazili v 1. kole italsko-izraelskou dvojici Daniele Bracciali, Jonathan Erlich 7:6, 6:4, 6:7 a 6:4.

Zápas začal už ve čtvrtek, ale byl po prvním setu přerušen kvůli dešti. Štěpánek nastoupil s obvazem pod kolenem, který upevňuje zanícenou šlachu, a se speciálním návlekem na stehenním svalu, který nohu zahřívá. "Je to novinka, co používají fotbalisti. Je to lepší než tejp, který nohu stahuje a omezuje v pohybu. Tohle je docela dobrý, skoro to z nohy nesundávám," řekl Štěpánek.

Čtyřhru může hrát nejen proto, že sval není natržený, ale protože mu ani nezatuhl. "Dostalo se mi správné péče. Kdyby to zatuhlo, tak nevylezu ani do ložnice. Naštěstí nemusím při zápasu chodit do schodů a byl jsem ujištěn, že se mi noha nezhorší," řekl a dodal, že jakmile ve wimbledonské čtyřhře s Paesem vypadnou, nohu doléčí.

Dvouhru by s takovým zraněním nehrál

Čtyřiatřicetiletý Štěpánek se zranil v prvním setu utkání 2. kola dvouhry s Polákem Jerzym Janowiczem a za stavu 2:6, 3:5 zápas skrečoval. "Na singla bych s tímhle v životě nevlezl, protože bych dostal třikrát 6:2 a nehnul se z fleku. Ale ve čtyřhře se snažím hrát chytře, tenis na jeden dva údery, což jsem schopen odehrát."

Vyšetření ukázalo, že Štěpánkův sval není natržený. "To byla dobrá zpráva," řekl tenista, který s Paesem vyhrál grandslamový titul loni na Australian Open. "Mám to natažené a mám chycenou i šlachu, která vede ke kolenu," popsal Štěpánek zranění a od indického spoluhráče dostal před zápasem radu: "Hraj to profesorsky."

Štěpánek s Paesem loni vyhráli tři turnaje, ale letos nastoupili teprve ke čtvrté společné čtyřhře. Štěpánek se totiž na začátku roku zranil a musel na operaci vyhřezlé ploténky, takže vynechali Australian Open i Roland Garros.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články