Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

O finále čtyřhry se utkají Šafářová se Strýcovou proti Hradecké se Siniakovou

New York - Ve finále ženské čtyřhry na US Open bude mít Česká republika jisté zastoupení. Lucie Šafářová s Barborou Strýcovou ve čtvrtfinále porazily dvojici Gabriela Dabrowská, Sü I-fan 6:3, 2:6 a 6:4 a o finále si zahrají proti páru Lucie Hradecká a Kateřina Siniaková.

Strýcová a Šafářová získaly v Riu bronz
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Utkání začalo na venkovním dvorci Grandstand, ale kvůli dešti bylo dvakrát přerušeno a třetí set se dohrával pod střechou centrkurtu.

V rozhodujícím setu vzaly bronzové olympijské medailistky z loňských Her v Riu de Janeiro dvakrát podání Sü I-fan, ale pokaždé pak o servis přišla Strýcová. Rozhodující brejk se české dvojici povedl na 5:4 při servisu Dabrowské a světová deblová jednička Šafářová duel ukončila čistou hrou.

Triumf ve čtyřhře získala na US Open naposledy loni Šafářová s nyní zraněnou Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou. Z titulu se v New Yorku už radovala i Hradecká, v páru s Andreou Hlaváčkovou uspěly v roce 2013.

I Hlaváčková má šanci postoupit do semifinále. Spolu s Maďarkou Timeou Babosovou čtvrtfinálový duel proti Sanie Mirzaové z Indie a Číňance Šuaj Pcheng stihly rozehrát, ale zápas je kvůli dešti přerušen za stavu 2:2 v prvním setu.

Výsledky tenisového turnaje US Open:

Ženy: Čtyřhra - čtvrtfinále: Šafářová, Strýcová (3-ČR) - Dabrowská, Sü I-fan (9-Kan./Čína) 6:3, 2:6, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články