Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plíšková před životním zápasem: Chci hrát bez nervů a užít si to

New York – Karolínu Plíškovou čeká zřejmě nejdůležitější zápas kariéry. Zatímco Venus Williamsovou porazila na US Open v osmifinále po úchvatné bitvě, současnou světovou jedničku Serenu vyzve v noci na pátek (1:00 SELČ) v semifinále. Pokud Plíšková zvítězí, stane se teprve osmou hráčkou, která na jednom turnaji porazí obě slavné sestry. Naposledy to dokázala před šesti lety v Římě Srbka Jelena Jankovičová a na grandslamu Belgičanka Kim Clijstersová právě na US Open 2009.

Karolína Plíšková na US Open
zdroj: Reuters/USA Today Sports

"Byl by to sen (vyhrát grandslamový turnaj), ale bohužel jsem v pavouku se Serenou. Bude velmi těžké projít tímhle zápasem, ale všechno je možné. Chci hrát bez nervů a užít si to," řekla Plíšková.

Výhra nad Venus, bývalou světovou jedničkou, může Plíškové dodat určité sebevědomí do boje se Serenou. "Obě hrají agresivně, takže to bude podobné jako s Venus, i když ta nehraje stejně dobře jako Serena. Snad budu mít šanci rozehrát výměnu první. Musím dobře podávat a returnovat," řekla Plíšková.

Vzpomínka z dětství

Po postupu do semifinále se Plíšková dostala pod palbu otázek amerických novinářů. A většina z nich směřovala k Williamsovým. První z nich zněla: Kdy jste je poprvé zaregistrovala? "Byly jsme mladé (Karolína a její dvojče rovněž tenistka Kristýna). První vzpomínkou je, jak měla, myslím Venus, korálky ve vlasech a nějak se jí rozsypaly po dvorci," rozesmála se Plíšková.

Venus hrávala s vlasy plnými korálků a v utkání proti krajance Lindsay Davenportové se jich pár uvolnilo na turnaji v Melbourne v roce 1999. "To je první, co si pamatuju, a jinak to, jak dlouho jsou na okruhu a že mají spoustu titulů. A zvlášť Serena. Je jednou z nejlepších hráček světa, ohromně si věří a umí využít všech svých zbraní a zkušeností, které nabrala. Bude čest s ní hrát," řekla Plíšková.

Čtyřiadvacetiletá rodačka z Loun má ale stejně kvalitní tenis jako obě sestry. Hraje agresivně a výborně podává. "Můžeme si být herně podobné, já a ona, ale ona je přece jen na jiné úrovni než já," srovnávala se Plíšková se Serenou Williamsovou.

Zatím se střetly jen jednou a předloni vyhrála Američanka. Ze zápasů, které Plíšková viděla, vysledovala velkou Sereninu zarputilost. "Jde si rázně pro body, a i když se jí nedaří a chybuje, tak neustává, zlomí to a vyhraje," všimla si Plíšková.

Peklo na zemi

I Williamsová tuší, že proti ní s trochou nadsázky bude stát její klon. Obě mají na okruhu WTA sestru a hrají podobně rychle. Američanky se novináři zeptali, zda ji někdy napadlo, že někoho takového na kurtu potká a jak těžké by to mohlo být. "To bude peklo na zemi," smála se Serena Williamsová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články