Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Strýcová si osmifinále nezahraje, proti Lisické vedení neudržela

New York – Jediná hra dělila Barboru Strýcovou od premiérového postupu do osmifinále US Open, místo oslav ale čekalo na českou tenistku na konci duelu se Sabine Lisickou jen zklamání. Strýcová vedla v utkání 3. kola už 5:1 ve třetím setu, nakonec však s Němkou prohrála 4:6, 6:4 a 5:7, a v osmifinále tak nedoplnila české jedničky Petru Kvitovou a Tomáše Berdycha.

Barbora Strýcová
zdroj: ČTK/AP/Adam Hunger

Strýcová ztratila první set a ve druhém prohrávala 0:2. Pak začala hrát pestřeji, chodila si pro vítězné míče i k síti a soupeřku znejistěla. Získala druhý set a ve třetím mířila za výhrou. Hrála chytře a čekala na chyby Lisické.

Při vedení 5:1 české tenistky začala Lisická, která si za stavu 1:4 nechala možná takticky ošetřit levé koleno, hrát na maximální riziko a hra vabank jí vycházela. Strýcová nedokázala její agresivní hře čelit, ani se nepřiblížila k mečbolu a o set i zápas přišla.

"Ve třetím setu jsem hrála do stavu 5:1 celkem dobře, ale pak ona do toho začala jít a začalo jí to tam padat. Neudělala skoro žádnou chybu," řekla Strýcová. "Já jsem možná mohla začít hrát riskantněji. Nevím, prostě si to uhrála sama."

Lisická po úporné bitvě trvající bezmála tři hodiny dlouho nemohla uvěřit, jaký obrat se jí povedl. "Nechala jsem na kurtu srdce a šla na 120 procent do každého míčku," řekla vyčerpaná finalistka Wimbledonu z roku 2013.

Murray nezaváhal

Po pětisetovém dramatu ve druhém kole zvládl Brit Andy Murray třetí kolo s jistotou. Třetí nasazený zdolal Brazilce Thomaze Bellucciho 6:3, 6:2 a 7:5.

Už podruhé dokázal domácí tenista Donald Young otočit zápas ze stavu 0:2 a vyhrát v pěti setech. Poprvé se mu to povedlo v úvodním kole proti jedenáctému nasazenému Gillesi Simonovi z Francie a podruhé ve 3. kole proti turnajové dvaadvacítce Viktoru Troickému ze Srbska.

"Z devadesáti procent to je vaše zásluha a z deseti moje," děkoval Young fanouškům za podporu. Nyní ho čeká pátý nasazený Švýcar Stan Wawrinka. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články