Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Djokovič je bez problémů v osmifinále

New York - Obhájce titulu Novak Djokovič bez problémů postoupil do osmifinále US Open. Turnajová dvojka ze Srbska dnes porazila Francouze Juliena Benneteaua 6:3 a dvakrát 6:2. Ve 4. kole se Djokovič utká s vítězem zápasu mezi Ukrajincem Alexandrem Dolgopolovem a Švýcarem Stanislasem Wawrinkou.

Novak Djokovič
zdroj: Isifa/Sipa

Benneteau zaujal letos ve Wimbledonu, kde vedl 2:0 na sety nad pozdějším šampionem Rogerem Federerem ze Švýcarska. Proti Djokovičovi však neměl šanci. Srbský tenista mu nedovolil ani jeden brejkbol, při vlastním podání vyhrál 80 procent výměn. Naopak Francouz pětkrát ztratil servis a po zisku pouhých sedmi gamů se s turnajem rozloučil.

Djokovič na letošním US Open čelil brejkbolu jen v úvodním gamu zápasu prvního kola s Italem Paolem Lorenziem, od té doby podobnou situaci řešit nemusel. "Servis je to, co chci zhruba posledních patnáct měsíců zlepšit. Chci získávat víc jednoduchých bodů po prvním podání. Dneska to fungovalo velmi dobře," řekl srbský tenista.

Dva sety měl problémy čtvrtý nasazený David Ferrer s Lleytonem Hewittem. V tom prvním ho udolal až v dramatickém tie-breaku a druhý prohrál 4:6. Favorizovaný Španěl však následně zlomil soupeřův odpor, třetí set vyhrál 6:3 a ve čtvrtém australskému veteránovi nadělil kanára.

Do čtvrtfinále čtyřhry postoupily stříbrné olympijské medailistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká i indicko-český pár Leander Paes, Radek Štěpánek. Třetí nasazené po setech dvakrát 6:3 vyřadily další Češku Vladimíru Uhlířovou, která hrála s Jihoafričankou Natalií Grandinovou. Vítězové letošního Australian Open porazili 6:1 a 6:3 americko-australskou dvojici Jesse Levine, Marinko Matosevic.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články